Det funkar!

2012-08-29 @ 13:42:38

Det här med att skriva en lista på saker som ska göras ger verkligen effekt! Jag gick från att ha tappat målarglädjen till att ha målat hur mycket som helst den senaste veckan. Allt pga att det är så skönt att få stryka något från listan.

Nu har jag bestämt mig för att fixa det sista som ska målas i köket samt göra klart bredvid frysen, sen ska jag låta köket få vila fram till septemberlönen. Det blir alltså en månads tid som jag ska lägga på något annat rum. Vad jag tar mig an får vi se..


Måla på tapet

2012-08-25 @ 20:54:10

Ja idag har det jobbats en del i köket. Jag har rivit bort tapeten efter hela väggen bredvid spisen, spacklat, slipat och sedan satt upp nya tapeter. Det är exakt samma tapet som innan. Pga att det ramlat ner puts och sten från muratocken innanför den gamla tapeten, plus att det stängt matfett på tapeten så behövdes den bytas ut.

Det var första gången jag tapetserade, men det gick riktigt bra. Nu kommer jag nog att fortsätta sköta tapetseringen på egen hand.

Så... För att återgå till rubriken. Jag har faktiskt målat på tapeten också. Den är grundmålad och ska sedan målas med blank lackfärg. Detta pga att det ska gå att torka av tapeten. Vi har grubblat mycket på hur vi skulle göra med just väggen bredvid spisen just pga risk för fettfläckar. Av alla olika alternativ vi kunde komma på så slutade det (efter konsultation med personal på färghandeln) med att måla på tapeten.

Vi har även pimpat köket med golvsocklar idag. Imorgon ska jag påbörja målningen av dem.


Helt godkänt

2012-08-23 @ 13:00:25

Ja mitt lilla experiment blev helt godkänt. Efter att ha plockat isär köksskåpet och kapat ovan- och underdel, hyllplan samt baksidan så satte jag ihop alla delarna igen.

Den största utmaningen var att få skåpet på plats helt själv. Men envis som man är så fixade även det sig. Nu håller jag tummarna för att J tycker att det blev bra. Jag har ju inte ens diskuterat denna lösning med honom än ;) hihi!

Tro nu inte att vi är helt klara här bredvid frysen. Det kommer mera!


Chansning!

2012-08-23 @ 10:43:00

Mannen i huset jobbar, äldsta dottern på dagis och vår lillbebis sover. Det är alltså ett perfekt tillfälle för mig att göra som jag vill.

I normala fall så skulle jag nog dra fram pensel och färg och måla någonstans... Men inte idag! Istället har jag dragit fram skryvdragare, sticksåg, fogsvans, tumstock och skruv. Jag har skruvat ner ett av överskåpen vi tidigare satt upp i tvättstugan. Sedan plockades det isär för att sedan sågas sönder i massa småbitar. (okej, de två långa sidorna har jag behållit som de är)

Antingen så blir det jag nu påbörjat grymt bra när det blir färdigt, eller så blir det bara kattlåda av det. Jag hoppas på det förstnämnda så jag får beröm när karln kommer hem ;)

Jag återkommer med resultatet!

 


Nytt påhitt

2012-08-21 @ 20:47:00

Ett litet projekt växer gärna och blir mycket större här hemma hos oss. Här följer ett exempel:

Till höger om kyl och frys i vårt kök (in mot hörnet) är det ett utrymme på 17 cm. Det är alltså för litet för att sätta in nåt skåp. Tanken har hela tiden varit att vi ska sätta en smyg (list) där... fram tills dagen kom och jobbet skulle göras.

Lite reglar, en överbliven skåplucka och hyllplan från köksskåpen samt svarta remsor från köksbänken... Såga, kapa, skruva och tadaaa - en extra liten "bänk". Nu kvarstår jobbet att fixa utrymmet ovanför vår nya bänk. Hur det ska se ut har vi inte bestämt oss för än, men vi har våra idéer.

 


Lite som gör mycket

2012-08-19 @ 17:29:00

En sådan sak som många (och även vi) väntar länge med är lister. Det är ju "baaaara" lister, så det lämnas till senare. Det är mycket roligare att greja med större projekt... Åtminstone enligt mitt tycke.

Under veckan som gått har jag däremot fixat bröstlister runt kaklet i köket. När man har två barn är det svårt att få tid över, men 20 min åt gången räcker även det för att få något klart. Spika fast, spackla, grunda, måla x2 = sex olika tillfällen. Nu är det färdigt, och oj så mycket snyggare det blev :)

 

 

 


To do list

2012-08-19 @ 13:52:07

Tänk att man kan ha känslan av att ett rum nästan är färdigt, fast det är långt ifrån sant.

Tog initiativet att skiva en lista på allt som ska göras i köket och insåg att det är en hel del både små och stora saker som ska göras innan vi är färdiga med köket. Vad som är bra med en sådan här lista är dels att man får bättre koll, men sedan även att man får stryka saker allt eftersom det blir gjort.

Jag passade även på att skriva upp kostnaden för de olika sakerna för att få ännu bättre koll.


Småfix

2012-08-19 @ 13:46:00

Här om dagen tog jag hjälp av dottern (snart 4 år) för att bygga ihop en ram av reglar. Jag kapade, gerade och skruvade medan dottern assisterade genom att hålla i reglarna samt langa skruv. Dottern tycker det är roligt att hjälpa till så det är perfekt när det finns saker som hon kan göra.

Ramen vi gjorde sitter nu där den ska sitta, dvs ovanför kyl och frys (och under skåpen som är ovanför). Nu behöver vi inte oroa oss för att skåpen ska rasa ner ;) Lite färg på detta så ska det nog bli riktigt snyggt.

 


Sänggaveln nästan färdig

2012-08-12 @ 23:41:39

Efter många långa timmars arbete ute på vår grusgång så flyttade vi ikväll in vår egenkonstruerade sänggavel till sovrummet och färdigställde den nääästan helt. Spegeldörren, hyllplan på ovansidan samt sänglamporna har satts fast. Det som fattas att göra är lite småfix på sidorna då vi har tre hyllplan på vardera sida. Där ska det sättas fast lite lister samt målas lite innan vi kan säga att sänggaveln är helt färdig.

 

 

 

 


Inte helt optimalt...

2012-08-11 @ 16:33:34

... men helt klart dugligt.

Ja att arbeta ute på grusgången är kanske inte det mest optimala arbetsförhållandet. Men jag tror det blir jäkligt bra ändå. Min idé och design, mitt och J's utförande. Ska bli riktigt spännande att se hur resultatet blir. Kan säga så mycket som att det är ett projekt till sovrummet :)


... Och med lite saker uppställda

2012-08-11 @ 14:10:09

Nu är hyllorna i köket "inredda" så nu börjar det se mysigt ut inne i köket.


Hyllor i köket

2012-08-09 @ 22:45:45

I tisdags resulterade en lunch på Ikea i att hyllor och konsoler införskaffades. Nu ikväll sattes de upp i köket. Jag säger bara ÄNTLIGEN! Det här skulle ha gjorts för längesen.Ett liiitet ryck

2012-08-06 @ 13:53:49

Nu går det åter igen segt på renoveringsfronten. J's semester tog slut för en vecka sedan och jag är ensam hemma med två kids varav nytillskottet på 5 veckor kräver sin uppmärksamhet.

 

Däremot så har jag gjort ett litet ryck både igår och idag. Igår sågade jag till lister till hall och kök.. Och idag satte jag upp listerna i hallen. Att arbeta med en dyckertpistol underlättar och effektiviserar arbetet otroligt mycket! Nu fattas det några lager färg på listerna och sen kan jag checka av det projektet på "att göra-listan".

 

 


Nödvändig förnyelse

2012-08-02 @ 11:05:46

Igår var svärfar (som är elektriker) här och kopplade in vår nyinköpta induktionshäll. En fröjd för ögat, matlagningen och energiförbrukningen :)