Myshörnan

2012-07-26 @ 11:56:25

Eller hörna och hörna?

 

Snarare myssidan, eller mysdelen.

 

Det är här vi spenderar våra kvällar framför tv'n, och där vi sitter och umgås och har det mysigt med familj och vänner. Hyllan av armeringsjärn har jag nyligen visat er. Stegen är ett fynd från mammas torp så den har nog mååånga års historia bakom sig. Soffan heter Rambo och är köpt för ca 3 år sedan, men jag har sett att den fortfarande säljs på många ställen. Bordet köpte jag på secondhand för 100:- för några år sedan. Det har sedan målats om och blivit superfint!

 

 

 

 

 

 


Gjutning - check!

2012-07-24 @ 20:56:41

Igår var rörmokaren här och fixade de sista avloppsrören in till tvättstugan. Äntligen kan vi tvätta igen!! Tre maskiner har tvättats idag, och fler kommer det att bli! Idag blev även golvet i källaren gjutet och färdigt. Nu ska det bara torka och sen blir det en storstädning av golvet i heeeela källaren. Vad återstår av avloppshistorien då? Jo imorgon är det dags att börja riva upp där vi har fått läckage. Vi håller tummarna för att läckaget inte är större än vad vi tror.


En gammal spegeldörr

2012-07-24 @ 14:46:49

När vi rev väggen mellan vardagsrummet och matsalen så fann vi en gammal spegeldörr som var inbyggd i väggen. Jag gav direkt order om att den inte skulle slängas. Sedan dess har dörren stått nere i källaren och väntat på att få bli ompysslad. För några dagar sedan bar vi ut dörren, drog fram med slipmaskinen och påbörjade omvandlingen. Nu är dörren slipad, spacklad, grundad och därefter målad två omgångar.

 

Dörren ligger nu på torkning i garaget och jag hoppas på att den inte behöver målas fler gånger. Om några timmar ska jag ut och kika hur pass täckande färgen är.

 

Före slipning och målning - Efter slipning och målning  

 

 


2000-talets stringhylla á la Ernst

2012-07-19 @ 17:36:49

De där stringhyllorna från 50-talet börjar ju bli populära igen, och jag tycker faktiskt att de är rätt häftiga. Därför fastnade jag direkt när jag kom över en skiss på en hylla som Ernst Kirchsteiger gjort av armeringsjärn. Nu är vår egen hylla klar och det blev snyggare än vad jag hade räknat med. Den blev så snygg att jag kommer på mig själv stirrandes på hyllan ibland.

 

 

 

Hyllan har inte kostat oss många kronor eftersom vi hade det mesta av materialet hemma. Det var endast krokar samt spraylack som behövdes köpas. (Vi spraylackade armeringsjärnet, dels för att underlätta rengöring men även för att inte skita ner tapeten med rost.)

 

Vad tycker ni?? Lika förtjust som mig.. eller raka motsatsen? Funkar armeringsjärn inomhus eller tycker ni det hör hemma ute i trädgården?

 

Nu är färgen framme!

2012-07-16 @ 14:41:13

Som jag har skrivit tidigare så har jag varit i viloläge ett tag efter att jag överansträngt mig. Nu mår jag bra igen så nu börjar jag sakta med säkert aktivera mig med lite sysslor som ska göras.

 

I fredags skrev jag att jag fått inspiration till ett projekt med bl.a armeringsjärn. När jag berättade om idén för min mamma så visade det sig att de hade en armeringsmatta till övers. Idag var vi ut till deras torp där vi fick hjälp med att kapa mattan till rätt storlek samt böja till den som jag ville ha den. Tänk vad snabbt det går när man har rätt verktyg och maskiner!!

 

När vi sedan kom hem så drog jag fram slippapper, målartvätt, färg och roller. Det ska bli spännande att se resultatet när det är färdigt!

 

 


Fortsättning på avloppshistorien

2012-07-13 @ 11:28:11

Vi bestämde oss för att även bila upp golvet till avloppet i tvättstugan så att samtliga avloppsrör i hela källaren kan bytas ut. Det är ju lika bra när vi ändå har bilningsmaskinen (eller va den kallas) här, och när rörmokaren ändå är igång. Det var riktigt tur att vi tog det beslutet. Bara bilningsmaskinen nuddade avloppsröret i tvättstugan så gick röret sönder!!

 

Under förmiddagen har rörmokaren varit här och lagt i de nya rören från toalett och kök. Nästa vecka kommer de för att lägga rör till tvättstugan. Vi kommer därmed inte kunna tvätta på ett tag, men det ska vi nog klara oss utan så länge det inte händer något oförutsett. Tur mina föräldrar finns i närheten och säkerligen kan låna ut sina tvättstugor vid behov :)

 

Nya rören som är på plats  

 

Golvet in i tvättstugan


Inspiration

2012-07-13 @ 06:33:44

Har legat vaken sedan kl 5 och googlat på både det ena och det andra. Jag började googla på "buskstöd" vilket ledde till att jag fick massa inspiration till helt andra projekt. Just nu så vill jag iväg och köpa armeringsjärn och sätta igång med lite pyssel och bygg!!

 

Nu väntar jag bara på att mannen i mitt liv ska vakna, så jag får sälja in mina idéer till honom ;) Om jag lyckas så får ni förhoppningsvis se resultatet här sedan.

 

 

 

 

 

 


En timme senare

2012-07-11 @ 18:13:58

En timme efter att J påbörjat att bila upp golvet i källaren så ser det ut som på bilden nedan. Anledningen till att vi bilar upp golvet själva är för att vi passar på att byta avloppsrör hela vägen istället för endast vid de ställen som orsakar stoppen i avloppen.


Mindre trevligt arbete

2012-07-11 @ 16:56:48

Sedan vi köpte vårt hus har vi haft problem med avloppet. Rörmokare har under 1,5 månads tid varit här fyra gånger för att få bort stopp i avloppet. De två senaste gångerna hade vi spolbilen här. Efter att det i söndags blev stopp igen, och vi även upptäckte att det blivit läckage så fick vi nog. Spolbilen fick som sagt komma hit för andra gången.

 

Vi pratade med försäkringsbolaget som skickade hit en besiktningsman. Han kikade på läckaget och till vår glädje så kommer försäkringsbolaget gå in med kostnaden för arbetet. Vi ringde hit rörmokaren som fick komma och filma våra avloppsrör. Det visade sig att den förre ägaren spolat ner papper i avloppet som inte löses upp. Det var sånt stopp att kameran inte ens kom förbi allt papper. Eftersom spolbilen inte kunnat få bort detta pappersstopp så fick rörmokaren bila upp golvet, såga upp rören och gräva ur allt papper. Mitt i pappersklumpen var papperet helt torrt!! Det säger en hel del om hur packat papperet var. När det stoppet var åtgärdat så kunde de komma in med kameran längre in i rören. Det visade sig att det även var hål i röret på ett ställe och att det därmed kommit in grus i röret.

 

Vid den här tidpunkten såg jag hur våra pengar bara flög bort och jag tänkte att det kommer dröja många månader innan vi kan fortsätta vår vanliga renovering. Ett till samtal till besiktningsmannen från försäkringsbolaget slutade däremot med att de går in med kostnaden för även detta jobb eftersom det är dessa två fel som orsakat läckaget. Så nu ska det bilas upp ännu mer i källaren. Detta gör att vår renovering blir ännu mer avstannad här hemma. Dock inte pga pengabrist utan pga tidsbrist. Jag kan därtill inte göra många knop här hemma då jag överansträngde mig första veckan efter förlossningen, vilket resulterat i att jag varit sängliggandes i flera dagar. När jag är återställd blir det att sätta igång igen.

 

 

 

Står still

2012-07-06 @ 19:57:45
Just nu står det ganska still avseende vår renovering här hemma. Det beror dels på att vi sedan en vecka tillbaka har fått en ny familjemedlem, en frisk och vacker liten dotter! Därtill har vädret inbjudit till utomhusfix istället för inomhusfix. Just nu håller vi på och rensar grusgången som nog inte blivit rensad de senaste tio åren. Vi håller även på och jämnar till gräsmattans kant.