Fräschat till det i köket

2012-06-24 @ 22:20:34
Efter att ha haft en riktigt slapp midsommardag då vi inte gjort många knop (förrutom att J klippt gräsmattan) så blev det desto mer gjort idag. Vi åkte in till IKEA och köpte handtag till köksluckorna samt spotlights att ha ovanför diskbänken. Som vanligt när man är på IKEA så slinker det ner lite av både det ena och det andra som man inte tänkt att man skulle köpa från början. Då det inte är så mycket bänkyta bredvid spisen så ville vi få bort allt som stod på bänken, men ändå ha det nära till hands. Därför köpte vi diverse grejer som behövdes för att hänga upp dessa saker längst väggen.

Här är det fula lysröret som åkte väck så fort vi kom hem från IKEA.
 
 
 
Därefter sattes handtagen fast. ÄNTLIGEN säger jag. Nu har vi stått ut några veckor utan handtag.. och det är pest och pina! Därefter satte vi upp stången under skåpen och hängde upp det som vi ville hänga upp.
 
 
 
Sist men absolut inte minst så satte vi fast tre stycken spotlights ovanför diskbänken. Nästa gång svärfar kommer på besök så ska han få dra lite el så vi kan ha dimmer på dessa också.
 
 
 
Vad tycks??

Sommarblommor

2012-06-18 @ 16:35:05

Idag har jag och dottern varit ute och plockat blommor. Lite färgklickar här och där gör en otrolig skillnad.

 


Välkommen hem till oss

2012-06-17 @ 21:32:44

Redan när man kliver in i hallen hos någon så bildar man sig en uppfattning om hur det ser ut i resten av hemmet. Så är det i alla fall för mig. Vi har renoverat halva hallen, vilket innebär att vi har en halv hall kvar att renovera. Däremot så får det vänta. När utgifterna för övrig renovering börjar lägga sig så blir det dags för resten av hallen att få sig en uppsving. Då ska vi införskaffa oss mer bröstpanel och sen tapetsera om.

Jag har hittills bara visat bilder på vårt hyllprojekt i hallen. Därför tänkte jag visa lite mer av hur det ser ut där just nu.

 

Till vänster när man kommer in genom ytterdörren.

 

Också till vänster om ytterdörren.

 

Till höger om ytterdörren.

image description

 


"Lull-lull"

2012-06-17 @ 20:47:25

Förutom att köket har tapetserats klart idag så har vi plockat och grejat på hela nedervåningen. Tallrikshylla och vitrinskåp har satts upp på väggen, massa prydnadssaker och "lull-lull" (som Simon Davies skulle säga) har plockats fram... Och allt har flyttats minst två-tre ggr var. Känner jag min själv rätt ha jag inte flyttat klart grejerna än på ett tag.

För första gången så känns det som om vi har fått det fint här hemma. Nu kan vi ta emot besök utan att behöva förklara hur det ska se ut, och vad som återstår att göras. Så med andra ord.. Kom och hälsa på oss!

 

 

Mellan matsal och vardagsrum knäppt från vardagsrummet.

 

Mellan matsal och vardagsrum knäppt från matsalen

 

Matsalen knäppt från vardagsrummet.

 

Matsal knäppt från köket.

image description

 


Köket börjar ta form

2012-06-17 @ 20:22:48

Idag tapetserade min låtsaspappa det sista i köket. Äntligen kunde gardiner hängas upp. Tänk vad tapeter och gardiner gör skillnad på ett rum! Dessa gardiner är däremot endast provisoriska fram tills jag köpt några finare. Eller är det någon som har ett par hissgardiner i stlk 120 till övers?

 

Samtliga tre bilder är knäppta från matsalen.

 

 

 


Nästan färdig

2012-06-16 @ 21:20:46

Idag trodde jag att jag skulle bli ensam hemma på eftermiddagen. Vi åkte därför och köpte lite virke så jag skulle kunna börja med skoställen som jag hade klurat ut en design på. Efter att jag ringt min mamma och min bror för att få låna de maskiner jag behövde så slutade det med att jag fick fullt hus här hemma. Min snälla bror hjälpte mig med skoställen, min låtsaspappa tapetserade och min mamma satte upp gardiner, fixade med möbler, städade och donade. Svägerskan agerade barnvakt och det lektes för fullt både utom- och inomhus.

Nu återstår det bara en eller två strykningar färg på hyllplan och skoställ och sen är det dags att sätta dit golvsocklar. Sen är vi färdiga med detta projekt!

 

 

Imorgon får ni förhoppningsvis se hur det ser ut i resterande rum på nedervåningen.

 


Lila element!??

2012-06-14 @ 23:19:40

Renoveringen går framåt, men på sånt sätt att det inte skulle synas på kort. Idag har jag t.ex målat en del foder samt några element. JAG ser en stor skillnad, men på kort skulle man nog inte märka det. Dottern tyckte det var tråkigt att jag målade allt i vitt. Hon tyckte det skulle vara finare med lila. Det fick mig att under en kort stund fundera på om man skulle måla elementet på hennes rum lila. Jag slog bort den tanken ganska snabbt. Vitt blir nog ändå bäst på ett element :)

Jag börjar bli rätt trött om dagarna, så när jag väl har lite energi så försöker jag göra så mycket som möjligt under den tiden. För er som inte känner oss, så väntar vi tillökning i familjen om ca 3 veckor, så det är väl inte fullt så konstigt att orken börjar tryta.


Med lite fantasi

2012-06-11 @ 14:55:41

Bjuder på en bild som är tagen från soffan i vardagsrummet. Som ni ser är tapetseringen inte helt klar.. men om ni använder er fantasi så kanske ni kan tänka er hur det kommer att se ut här snart :)


Projekt hyllplan

2012-06-10 @ 11:25:52

Såhär ser det ut i vår hall i detta nu. Vi håller på och sätter in hyllplan i utrymmet där vi satt för ett dörrhål. Självklart tog batteriet i skruvdragaren slut så projektet står still just nu.


Nya köksluckorna

2012-06-09 @ 21:28:32

Idag har vi bytt köksluckor. Kan inte påstå att det gick som en dans direkt... Men varför ska något vara lätt? Tydligen har Ikea ändrat om lite sedan våra gamla luckor och gångjärn inhandlades för hålen i de nya luckorna stämde inte med hålen i de gamla. Men med en skruvdragare och lite fix och trix så fick vi till det tillslut!

Förutom att byta luckor så har vi flyttat upp både mikro och ugn ca 1,5 dm för att få plats med en låda under ugnen. Det blev verkligen hur bra som helst!

Nu fattas det handtag överallt förutom till skafferiet samt att vi ska byta till vita sparklådor istället för silvriga. Tapeter ska upp och även lister lite här och där. Sen ska det sättas igen på några ställen, som t.ex under skåpen som är över kyl och frys innan vi kan känna oss färdiga med köket.


Återbäring!

2012-06-07 @ 22:03:20

Idag kom skatteåterbäringen så vi passade på att besöka Ikea för att inhandla nya köksluckor. Kommer dock bli ett till besök imorgon då vi råkade köpa nån lucka i fel storlek plus att vi vill komplettera med lite saker också.

Ska bli riktigt kul att se hur köket blir med de nya luckorna!

Såhär ser köket ut just nu...


Efter lite tapetsering

2012-06-06 @ 20:08:00

Idag har pappa varit här och tapetserat. Det är inte helt färdigt än, men resten ska inte fixas förrän i nästa vecka. Det är otroligt skönt att äntligen få ställa in soffan efter väggen, och för att inte tala om att kunna hänga upp gardiner! Det blir en stor skillnad direkt.


Fodermålning

2012-06-03 @ 23:50:44

Snart är allt "förarbete" färdigt. Dvs snart är väggarna redo att tapetseras. Idag har jag äntligen målat färdigt fönsterfodren samt gjort två strykningar på fodret mellan kök och matrum. En eller eventuellt två strykningar till på fodret, och sen är det bara att ösa med tapeter och tapetklister.


Man tager vad man haver!

2012-06-03 @ 10:05:31

När vi köpte huset fanns det lite grejer kvar här inne efter de förra ägarna. Vissa saker är bara att hiva på tippen, men andra saker kan man faktiskt använda sig av. Här är t.ex det bord som stod i köket när vi flyttade in - nu mera en arbetsbänk i tvättstugan. Storleken på bordet kunde inte vara bättre, eller hur??


Röjt!

2012-06-02 @ 19:32:05

Ja idag har vi röjt massor. Ca 4-5 timmar har vi lagt på att röja i källaren. Det är inte alls roligt, men väl behövligt för att man ska kunna få undan sakerna som just nu står på nedre och övre våningen. Vi har sopat, dammsugat med grovdammsugaren samt dammsugat med vanliga dammsugaren. Vi har burit både stora och små saker, och en del har vi kastat ut på vår stora brädhög ute på gården. Sist men inte minst satte vi upp de överskåp som blev över när vi gjorde om köket. De blir perfekta i vår tvättstuga!

Spegeldörren som ni ser en skymt av på bilden hittade vi inbyggd i väggen mellan vardagsrummet och matrummet (fd lilla sovrummet). Den ska bli vår sänggavel... När det väl finnes tid till att fixa den.


Nu bor vi här

2012-06-02 @ 15:03:43

Nu har vi flyttat ut ur lägenheten och in i huset. Det har varit totalt kaos här hemma med saker ståendes precis överallt! För att få undan sak nr 1 så måste man först flytta på sak nr 2. Men den ska stå där sak nr 3 står så då måste man börja flytta den. För att man ska kunna komma förbi sak nr 4,5 och 6 så måste man göra sig av med sak nr 7. Ja... Jag tror ni fattar va??

J står i detta nu och lagar mat för första gången i vårt kök. Jag har ännu inte hört några svordomar så jag tror det går rätt bra för honom. Han verkar hitta det han behöver åtminstone :)

Jag skulle inte ha skrivit det där eftersom han två sekunder efter utbrister "Hjärtat, vart är svampen??". Haha!

Näe, nu ska jag sätta igång igen. Det är mycket plock här nu. Vi måste få undan massa kartonger och grejer för att vi ska kunna tapetsera. Och innan tapetseringen så måste jag måla klart fönsterfodren.