Spotlights

2012-05-28 @ 21:18:48

Mellan matsal och vardagsrum var det förut en vägg. Den väggen var det första vi rev när vi fick tillgång till huset. Det utrymme vi nu kommer att ha som matsal var ett litet sovrum. Då det var garderober längst hela väggen blev det ett ca 70 cm brett "tomrum" i taket. Där har pappa byggt en brygga som det nu har satts spotlights i.


Har glömt att visa...

2012-05-27 @ 20:11:40

.... Hur golvet tillslut blev!

Vi bestämde oss efter många om och men för ljuuuuusgrått golv, och jag är helnöjd. Blev verkligen hur bra som helst. Vi får det ljusa, samtidigt som det inte är vitt. På vitt golv syns all smuts plus att vi ville bryta av lite eftersom väggarna kommer att bli vita.

Ljuset på bilden gör att det ser mörkare ut än vad det egentligen är.


Inte illa för att vara första gången!

2012-05-26 @ 17:55:05

Eller vad säger ni?? Har aldrig bredspacklat förut så jag är faktiskt nöjd med resultatet.


Sista helgen??

2012-05-26 @ 12:21:09

... Inför inflytt??

Näe.. Fast ändå.. Joo.

Den här veckan ska vi vara ur vår lägenhet vilket innebär att vi blir tvungna att flytta in helt i huset. Samtidigt som vi ska fira min pappas födelsedag idag, mors dag imorgon och att vi ska köra 5h ToR för att hämta köksskåp och köksluckor imorgon så ska vi hinna färdigställa huset så det går att bo här. Hmm... Varför känner jag mig tveksam? :)

Jag ska ge mig in på att bredspackla sista svängen på murstocken nu. Sen ska den slipas. Därefter blir det att grundmåla fönsterfoder och om vi hinner idag så ska väggen i hallen målas förhoppningsvis en sista gång.


Putsad vägg och halvfärdigt tak

2012-05-22 @ 21:41:22

Ikväll har pappa min varit och jobbat i huset. Han har putsat väggen vid murstocken, spacklat och satt lister på "bryggan" i taket mellan matsalen och vardagsrummet samt borrat hål för spotlights. Hans plan är att imorgon bredspackla väggen som han putsat idag.

Veckorna är olidliga. Jag bara läääängtar till helgen så vi får åka till huset och fortsätta renovera. Denna helg ska vi även åka iväg och köpa ett högskåp/skafferi samt eventuellt nya köksluckor också. Spännande!!


Kaklet är fogat

2012-05-21 @ 19:54:57

En liten uppdatering på köksfronten. Fick precis denna bild i ett mms från mamma. Kaklet är fogat :)


Inte klar på långa vägar

2012-05-20 @ 19:40:50

Nej.. Klara kommer vi nog aldrig att bli. Men vi är inte ens i närheten av att vara så pass klara som vi skulle vilja vara med tanke på att vi ska flytta in nästa helg. Det lutar åt att min pappa får stå ut med oss som inneboende ett tag.

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen den här helgen. Det beror på att det jobb vi utfört inte syns så bra. Vill ju gärna dela med mig med bilder på hur det går.
Svärfar har i alla fall dragit elen klart i kök, matsal och vardagsrum. En sån som jag tror ju att det är snabbt gjort, men det blev jag ju varse att det inte är. Nu är det gjort iaf och nu fattas det bara att jorda i hall och på övervåning, men det får vänta till senare. Vi har byggt klart i hallen. Eller klart och klart.. Som jag skrev ovan.. Så klart som vi vill ha det vid inflytt. Golv är fixat i samtliga rum, bröstpanel uppsatt i halva hallen och målning av hall är påbörjad.

I veckan ska vi inhandla mer färg - både väggfärg och fönsterfärg. Vi ska även köpa bröstlist, vägglist och vanlig list. Nästa helg planerar jag att måla fönsterfoder, vägg + bröstpanel i hall samt en sista sväng bakom elementen.


Igång igen

2012-05-18 @ 12:11:12

Ja då var vi igång för dagen. Eller.. Vi har varit igång i några timmar redan. Jag har målat bakom elementen i kök/matsal/vardagsrum, J håller på med att bygga lite i hallen och svärfar drar massa el.


Spackel, spackel, spackel..

2012-05-17 @ 20:31:50

Det känns som om jag har spacklat hela dagen. Först spacklat i matsalen/vardagsrummet, sen slipat, sen spacklat på vissa ställen igen och även spacklat fast skarvremsor där det behövdes. Därefter spacklade jag i köket vilket krävde en del klättring för att nå över köksbänken. Imorgon väntar massa slipning igen. Eventuellt att det blir att spackla lite i taket mellan matsal/vardagsrum och lite vägg i hallen.

Om vi kommer hinna tapetsera innan vi ska flytta in i huset nästa helg återstår att se. Vi har ju en hel del andra saker som ska fixas innan. Tapet är inköpt i alla fall så vi får väl se när den behagar sätta upp sig själv på väggarna :)


Sneak peak

2012-05-17 @ 17:03:26

Bjuder på en liten sneak peak på vårt nya kakel.


Nu är vi igång igen!

2012-05-17 @ 11:23:01

Nu är vi i huset igen och i full fart med renoveringen. Under veckan har min mamma och låtsaspappa målat klart golven och min pappa har satt igen "hål" efter yttervägg och tak där det förut har varit en vägg.

Vi har precis haft en liten kaffepause. Jag ska återgå till att spackla väggar, men tänkte först bara visa en bild. Den här väggen ska såklart fixas till liksom alla andra väggar. Men tycker den ser rätt charmig ut som den är nu... På håll ;)


Bygger om på många håll

2012-05-14 @ 22:18:30
Vi bygger inte bara om i vårt nyköpta hus, utan jag har även grejat och byggt om med bloggdesignen. Har inte brytt mig något om designen innan eftersom jag bara bloggat från telefonen. Men nu när jag har använt mig av datorn så var jag tvungen att fixa till designen så att bloggen blir mer läsvänlig. Säg gärna till om ni ser några förbättringsområden!

Något annat jag märkt när jag nu kikat bloggen via datorn är att bilderna jag lagt upp är alldeles för små, så i fortsättningen ska jag se till att lägga upp större bilder.

Första strykningen

2012-05-13 @ 20:46:14

Efter att vi åkt från huset sent i eftermiddag så fortsatte min mamma med att måla golvet i matsalen/vardagsrummet. Fick precis ett mms från henne:

 


På frammarsch

2012-05-13 @ 20:37:56

Efter mycket fix och trix så har vi klätt in väggen med spånskivor och därefter spacklat. Det är inte helt lätt för en lekman att få till det, men tillslut så! Vi saknade en regel så därför har vi inte blivit helt klar med denna del ännu, men nästa helg när vi kommer tillbaka till huset så ska det fixas ganska omgående.

 

Och nej, det är inte skruvat överallt där det är spacklat. Vi har återanvänt spånskivorna som varit på golvet i kök och vardagsrum så jag har fått spackla igen lite gamla skruvhål också.

 

 

Var till mammas torp en sväng idag, och då visade de sig att de har en del bröstpanel som bara står och samlar damm som vi kunde få. Så nu funderar jag starkt på att sätta bröstpanel just här i hallen. Mjaah, det är väl lite 00-tal med bröstpanel, men jag tycker faktiskt att det är väldigt fint - speciellt i en hall.

 

Vad tycker ni om bröstpanel??

 


På andra sidan

2012-05-12 @ 18:20:49

På bilden här nedan ser ni att det är igensatt vid dörren. På andra sidan står som sagt kyl och frys. När vi är klar med detta lilla projekt så kommer det vara massa hyllor där i utrymmet som är i dörrhålet. Där ska vi ha korgar som vi kan ha t.ex vantar och mössor i. Man kan aldrig få för mycket förvaring! :)

I hörnet till höger har det varit en liten skrubb som vi rivit bort för att få extra utrymme i hallen. Idag har vi fyllt i golvet så vi har lika golv även där skrubben varit. Imorn ska vi sätta igen golvet vid dörrhålet och sätta upp lite spånskivor. Om vi hinner blir det kanske att måla väggarna också.

 


Det börjar lika nåt!

2012-05-12 @ 16:44:45

Idag har köksinredningen satts tillbaka, men på lite nya ställen än innan. Längst in på höger sida är det tomt. Där ska ett utdragbart skafferi stå. När vi köpte huset fanns ca en meters arbetsbänk. I och med att vi ändrat om har vi nu en lååång bänkskiva att använda. Ett par snygga barstolar ska köpas in så man även kan sitta och pyssla eller t.ex äta vid bänken. På väggen till höger om fönstret, ovanför bänkskivan ska vi sätta upp hyllor.

Förutom att väggarna ska tapetseras så ska det kaklas plus att passningslister ska sättas lite här och där. För att inte glömma golvet som ska målas om! Sist men inte minst är det som tidigare nämnt tänkt att vi ska byta skåpluckor.

Där kyl och frys nu står har det tidigare varit en dörröppning. Hur det ska bli där vi satt för denna öppning ska jag berätta i nästa inlägg.

 


Vårt kök innan det tömdes

2012-05-08 @ 21:01:54

Tänkte visa en bild på hur vårt kök såg ut innan vi började riva ur det. Till höger där det är vitt på väggen har kyl och frys stått, men jag hann inte knäppa något kort innan de flyttades.

Nu är köksinredningen borta, klickgolvet är borta och furugolvet är slipat.

 

 


Planerar kök

2012-05-08 @ 20:55:28

Eftersom vi har rivit ur köksinredningen så är det hög tid att börja planera hur vi vill att köket ska se ut när det är färdigt. Vi tycker att det var för lite förvaring som det var tidigare plus att vi varken gillar köksluckorna eller bänkskivorna.

Igår köpte vi nytt kakel plus att vi gjorde en beställning av nya bänkskivor. Det ska bli såååå spännande att se hur det kommer att bli. Vi får dock avvakta det fullständiga resultatet då vi ska invänta skatteåterbäringen innan vi köper fler köksskåp. Vi vill ju byta skåpluckor också så priset kommer antagligen att dra iväg. Kruxet är att vi har kollat köksskåp och luckor/lådor på Ikea, men de skåp som vi har just nu är från någon annan tillverkare. Jag hoppas att det går att kombinera på nåt smart sätt.

Det är nästan olidligt i veckorna. Längtan efter helgen och att få åka till huset för att renovera är total!! Det ska bli spännande att se hur det ser ut när vi kommer till huset i helgen. Golvet slipades färdigt igår och idag har pappa varit där och grejat samt att han ska dit imorgon. Nästa vecka kommer svärfar för att dra en hel del el samt jorda befintliga dragningar.

De här köksluckorna är vi inne på. Vad tycks?

 


Överraskning!

2012-05-08 @ 07:50:08

I lördags när vi klev in i huset, laddade för massa rust, så fick vi världens överraskning. När vi tittar in i vardgsrummet/matrummet så ser vi att min låtsaspappa har slipat golvet!! I hela 8h hade han kämpat samtidigt som mamma jobbat med allt annat möjligt i huset. Jag vet inte hur man ska kunna tacka dem för all hjälp vi får alltså.

 

 


Totalt naket

2012-05-01 @ 20:00:43

Efter att ha rivit ner väggarna mellan kök-matsal-vardagsrum så har vi rivit fram de gamla charmiga golven samt att vi rivit tapeter i de alla tre rummen. Så denna långhelg har helt klart gått åt att riva, riva och riva. Dottern på 3,5 år har svårt att förstå varför vi "förstör" allt, men hon har börjat acceptera det åtminstone.

Nu blir det tre arbetsdagar på ordinarie jobb, sen återgår vi till rust igen. Min pappa ska sätta igen golven (och ev väggarna) mellan rummen under veckan så det ska bli spännande att se hur det ser ut när vi kommer dit på lördag!