Julen smyger sig på

2012-11-29 @ 21:16:34

Vår katt gillar att sitta i fönstren och titta ut. Det har tyvärr resulterat i att lampskärmen på lampan i matsalsfönstret gick sönder för ett par dagar sedan. Istället för att akutfixa en ny lampskärm så tog jag upp de nya adventljusstakarna som vi nyss införskaffat. Denna för tidiga "adventspiffning" slutade inte där. Jag gjorde ett litet jularrangemang på vårt brickbord också. Ljusen köpte vi på IKEA för 19:- och resten hade vi hemma. (Förutom hyacinten som jag köpte igår).

Och sen då? Jo... Jag som hade bestämt mig för att INTE ha några julgardiner i år - jag sätter mig och syr julgardiner till hallfönstret och ytterdörren!


Det går sakta...

2012-11-29 @ 20:54:44

... Men det går åtminstone framåt.
Lika glest som det är med mina blogguppdateringar är det med mitt engagemang här hemma. Bebis blir allt större och större, vilket gör att det inte blir så mycket "egentid" för mig då jag kan hålla på och fixa. Trots detta så har vi i princip blivit färdiga på dotterns rum nu. Garderobsdörrarna är färdigmålade och vi har satt nya knoppar på garderoberna. De är gröna och matchar tapeterna jättebra. Tanken är att det ska vara gröna handtag där sen, samt ett likadant handtag på dörren in till kattvinden.

Jag ju tidigare alltid haft allt i vitt, och möjligen lite grått. Men jag har nu upptäckt hur kul det är att jobba med färger!


Ute i sista stund

2012-11-09 @ 20:49:41

Dottern ville som sagt att det ska bli färdigt på hennes rum innan helgen då vi får gäster. Därför har jag slitit med målning, spackling och slipning så fort minstingen sovit under hela veckan. Många bäckar små... Och idag var rummet redo att tapetseras. Dottern utbrast "Wooooooow!" när hon fick se sitt "nya" rum.

Nästa steg är att måla hennes garderobsdörrar.

Nu får vi gäster hela helgen så nu blir det att vila från renoveringen i några dagar :)


Rivit tapeter

2012-11-04 @ 23:03:00

Idag har jag rivit bort alla tapeter helt och hållet på dotterns rum. Har även målat en del som ska målas.. men än är målningen inte klar. Dottern är lite bekymrad över att jag eventuellt inte kommer hinna få upp tapeterna innan kommande helg då vi får gäster. Men jag ska göra vad jag kan.


Det lär ju ska bli en del spackling. Som vanligt har underarbetet inte skötts ordentligt av tidigare ägare, så jag får slita en hel del innan det äntligen blir dags för tapetsering.

 


Då var vi igång

2012-11-03 @ 23:20:09

... Eller vi och vi - jag.
Medan jag jobbar så passar J barnen. Det tycker jag är en bra arbetsfördelning eftersom jag passar barnen i veckorna medan J är borta och jobbar.

Idag har det införskaffats tapetklister, spackel och lite annat smått och gott. Så när familjen satte sig i soffan för att mysa framför en film passade jag på att riva lite tapeter på dotterns rum samt måla foder och lister. Det är skrämmande vilken skillnad man ser redan efter första strykningen.