Riktigt crazy!

2012-10-27 @ 15:36:00

Igår köpte vi en ny säng till äldsta dottern. Vi har länge planerat att köpa en Hemnes dagbädd till henne. Detta dels pga att den är snygg och har bra förvaringsmöjligheter men också då den går att göra till dubbelsäng när vi har gäster som ska sova över.

När sängen väl stod på plats så blev jag sjukt sugen på att fixa till det ännu mer på dotterns rum. Vi har ju inte gjort nånting på hennes rum alls så det finns ju en hel del att göra. Därför tog jag med mig dottern till Happy Homes för att välja tapeter. Väl där var vi väldigt överens om vilken tapet vi skulle köpa. Gissa om jag känner mig helt crazy efter detta tapetval!

Vi får se när vi får tid till att tapetsera rummet hennes ;)


Nya köksgardiner

2012-10-23 @ 15:45:00
Idag fick jag hem mina nya köksgardiner som jag beställde från Jotex förra veckan. Det är konstigt att jag inte beställer från Jotex oftade, då jag alltid har blivit supernöjd med det jag köpt därifrån.

Dessa hissgardiner kostade endast 169:-/styck och då fick jag även 40% rabatt på den ena gardinen. De passade jättebra i köket, och var mycket finare än vad jag hade hoppats på. Nu funderar jag starkt på att även köpa ett par knytbandslängder i samma serie för att ha i matrummet.
 
(Bild lånad från Jotex)

Tre trappsteg skrapade

2012-10-21 @ 19:21:56

Ja eller nästan iaf. Jag fick avbryta skrapandet när jag hade liiite kvar pga att J skulle iväg på match.

Redan nu har jag några tips till er som går i trapprenoveringstankar:

• Gör ett trappsteg åt gången. Jag trodde jag skulle klara tre steg åt gången, men det blev alldeles för slitsamt. Kroppen tar stryk och det tar vändans lång tid.

• Använd en färgskrapa till att få bort limmet.

• Försök att skrapa bort limmet utan att använda färgborttagning så slipper du den starka lukten inne. Jag har testat både med och utan färgborttagning och det märktes ingen skillnad. Liks svårt att skrapa oavsett ;)

• Om du tidigare haft problem med handleder såsom karpaltunnelsyndrom lr liknande så rekommenderar jag att använda stödskena.

Ptja... Det var allt för nu. Nu ska jag vila för kroppen min är helt slut efter allt slit.


Sneak peak

2012-10-20 @ 17:41:52

Jag tog en paus från trappen och började med en annan grej som jag haft i tankarna länge. Än så länge så går det bra.. Vi får se om resultatet blir vad jag hoppas på :)


Laddat upp

2012-10-20 @ 13:39:11

Nu har jag laddat upp för att börja projekt "få bort lim från trappen". När jag var till bygghandeln och köpte grejer så varnade de mig för allt jobb jag har framför mig. Det är tur jag är envis som en åsna.

Nu har lunchen intagits, minstingen sover och det är dags för mig att börja jobba. Håll tummarna för att limbortagningsmedlet jag köpt funkar!


Vad har jag gett mig in på??

2012-10-20 @ 11:38:00

Ja.. Nu finns det inte direkt någon återvändo. Mentrappen ser för hemsk ut så vi MÅSTE faktiskt fixa till den. J är inte lika sugen som mig på att göra om trappen (pga allt jobb som måste göras) vilket innebär att jag tagit på mig hela jobbet själv.


Har insett att det kommer dröja låååång tid innan jag är färdig med detta. Det är lim till förbannelse som ska bort. Skrapa, slipa, spackla, slipa igen...

Kan trappen vara klar till jul tro??


Förba***de socklar!!

2012-10-07 @ 22:32:00

Förra helgen åkte vi till Ikea och köpte socklar och täcksidor till köket. Idag satte vi igång med att mäta, såga, stryka och skruva fast dessa. Jag vet inte hur många svordomar som kommit ur mig under dagen. Det var som om någon ville skämta med mig, då ingenting ville gå min väg. Det tillsammans med en ordentlig förkylning gjorde att detta jobb blev otroligt jobbigt att göra.

Nu är alla socklar åtminstone på plats. Det fattas bara att sätta upp ett par täcksidor så kan man stryka det från att-göra-listan.