Loppisfynd

2012-09-30 @ 20:07:18

Min pappa kom idag med ett loppisfynd han gjort. När han hade sett denna (bandväv eller vad det är!?) så tyckte han att den skulle passa hemma hos oss.

Spontant tyckte jag att jag skulle vilja ha den i hallen med en blomma uppepå samt med en välkommenskylt hängandes på framsidan. Men tyvärr har vi ingen plats i hallen så jag får tänka ut något annat. Fram tills jag klurat ut vart jag ska ha den får den stå i matsalen med ett litet hjärta hängandes som pynt.

Har ni nå tips på hur man kan använda sig av denna som inredningsdetalj?


Nya kuddarna

2012-09-25 @ 19:16:27

Ja nu är kuddarna färdigsydda. Som sagt, tyget köpte jag för ca ett år sedan på Owes. Det har legat nerpackat sedan dess men nu finns det bara lite småstumpar kvar. Resultatet blev väl inte så "crazy" som jag hade tänkt mig. Men helt klart finare än det som var innan (vitt, lite småfläckigt och tråkigt).


Förnyelse förnöjer

2012-09-24 @ 22:21:39

Mamma klädde om sina köksstolar här om dagen, vilket gav mig inspiration till att klä om vår kökssoffa. Igår letade jag fram ett tyg som jag köpt för över ett år sedan (ett köp jag ångrade sen), och satte igång med soffsitsen. Nu är jag i full fart med att sy nya kuddfodral.


Lite textil gör mycket

2012-09-22 @ 21:39:48

Efter vårt bakslag med allt avloppsvatten i källaren så har det varken funnits någon ork eller lust att fixa nåt här hemma. Men ikväll har jag spenderat lite av min lilla lilla energi jag har på hallen. Tänk vilken skillnad lite textilier gör!


Tur i oturen

2012-09-20 @ 09:33:45

Stoppet som orsakade vår "lilla" översvämning i källaren var ca 100 meter bort från vårt hus. Troligtvis drabbades just vi då vårt hus står lägst i grannskapet. Det innebär att kommunen står för kostnaden för spolbilen. Sanering av källaren samt ersättning för alla saker som vi har fått slänga fixar vårt försäkringsbolag.

Igår var saneringsfirman här och hämtade allt som skulle till soptippen, samt sanerade golv etc. Nu återstår vårt jobb - dvs tvätta alla kläder som hängde i tvättstugan, räkna ut och skriva ersättningsanspråk samt lugna nerverna som totalt håller på och rasa sönder i kroppen.

J uttryckte det rätt bra till vattenbolaget när de ville se sig själva som helt ansvarsbefriade - "Varför ska vi lägga ut massa pengar när det är ni som pumpar in skit i vårt hus!"
Även om vi nu kommer få ersättning för sakerna, så är det både påfrestande och tidskrävande med detta.

Kurslitteratur, vinterjackor, overaller, skor, barnkläder, ryggsäckar osv osv... Suck! Detta hade vi gärna sluppit.


Klippkort!??

2012-09-17 @ 22:09:46

Jag tror jag börjar gråta snart!
Efter att ha bytt ut alla avloppsrör i källaren trodde vi att vi skulle klara oss ifrån problem med avloppen framöver. Men inte slutade våra avloppsbekymmer där inte!

Åter igen har vi källaren full av vatten och diverse "mysiga" sörjor. Vi börjar ju kunna detta vid det här laget, så vi lokaliserade stoppet till någonstans utanför huset. Vi fick ringa efter spolbilen för tredje gången på tre månader. De står här utanför i detta nu och försöker fixa felet.

Jag håller tummarna för att stoppet ligger utanför tomtgränsen!!

Ps. Borde man inte få klippkort på spolbil? Tredje spolningen gratis!??


Väggarna färdigmålade

2012-09-15 @ 22:04:09

Idag har jag målat klart väggarna i hallen. Även soffan är målad i samma kulör som väggarna. Eftersom det var sånt fint väder idag så gjorde jag faktiskt ett avbrott från målandet och lade ett par timmars arbete på vår trädgård. Därefter återgick jag till hallen och målade alla tre dörrar igen.

Ha överseende med det skitiga fönstret. Har inte hunnit tvättat bort allt slipdamm än.


Timmar av målning

2012-09-13 @ 00:45:30

Det skulle inte förvåna mig om jag skulle börja drömma om målarfärger och penslar. Så fort lilla M sover så målar jag. Källardörren, toalettdörren och ytterdörren är på god väg mot att bli helt vita och fina. Det återstår endast ett lager till (ev två på ytterdörren), och sedan är de färdiga. Samma gäller socklar, lister och foder.

Vad gäller väggarna så är det snart dags att ge dem deras rätta färg. Då kommer det verkligen synas skillnad i hallen. Även soffan ska målas i samma färg som väggarna.

Som sagt... Snart målar jag väl i drömmarna...


Total grundning

2012-09-11 @ 01:03:35

Idag har jag fått en hel del gjort i hallen. Jag har målat alla väggarna en gång och nu på kvällen gick jag lös med grundfärg på lister, socklar, dörrfoder och delar av soffan. (Har även dessförinnan spacklat och slipat på soffan två vändor.) Jag är allergisk mot furu, så det infinner sig ett lugn i kroppen när allt blir vitt. Nu är klockan 01.00 och det är dags att sova. Resten av familjen sover sedan längesen, ovetandes om att jag målat så mycket!

Vem vet, imorgon kanske jag ger mig in på att grundmåla dörrarna ;)


Inte alltid som man tänkt sig

2012-09-09 @ 21:42:55

Min förhoppning var att vi skulle vara klara med soffan i hallen efter denna helg. Så blev det icke!

Jag hade inte räknat med t.ex kalas samt en vända till Örebro tur och retur i tidsplanen. Men man kan inte bara jobba en hel helg, man måste se till att umgås med familjen också.

Alla väggarna i hallen är åtminstone helt färdiga för att målas nu. De har krävt en hel del tid och kärlek i form av förarbete då de tidigare ägarna bara smackat upp tapet efter tapet utan att göra något förarbete alls. Bröstlister, hörnlister och golvsocklar är på plats. Och det ska ni veta, att det är inte helt enkelt att få till golvsocklar i ett hus där hörnen inte är helt i 90 graders vinkel.


Soffan börjar ta form

2012-09-02 @ 19:57:04

Tadaaaa!!

Vi har byggt en soffa i hallen direkt innanför ytterdörren. Jag har även rivit tapeter så nästa steg är att spackla och slipa väggarna.

Nu väntar en vecka med jobb för J och sköta barn för mig. Nästa helg blir det hårdkörning igen och därefter kan jag förhoppningsvis visa ett färdigt resultat!


Nu är det dags...

2012-09-01 @ 16:06:21

... för hallen att få sig ett uppsving!