Väggarna börjar ta form

2013-02-24 @ 00:21:00

Idag gav jag mig in på att måla väggarna i trappen. När jag köpte färgen stod jag och valde mellan två olika nyanser av grå. Den mörkare av dem var snyggare, men skulle den bli för mörk för att ha i en trapp? Jag fick tillslut ringa till J för att få lite stöttning. Tillslut frågade han; "Men vad är det du vill att jag ska säga?" Till svar fick han; "Jag vill att du ska säga åt mig att ta den mörka färgen, och om det inte blir bra så tar du på dig skulden!" - Så blev det.

Första lagret grå färg är på plats... och nog är den mörk alltid. Dock tror jag ändå att det kommer att bli bra när det väl är klart. Om inte annat så får vi vänja oss.

Imorgon blir det att fortsätta måla. Sen ska vi börja mäta ut trappstegen om det blir tid över.

 


Trappen före renoveringen

2013-02-19 @ 12:25:00
Har helt glömt bort att visa hur trappen såg ut innan vi började renovera den. En hemsk linoleummatta klädde hela stegen, med en förskräcklig trappnos av svart gummi. Linoleummattan täcker även golvet i hallen på övervåningen, så ni kan ju bara gissa vad som blir nästa projekt när trappen är färdig. Iallafall om jag får bestämma! :)


Från vitt till grönt och svart

2013-02-18 @ 12:40:18

Från att allt var vitt här hemma (utom soffan som är grå) så har det kommit in lite svarta och gröna grejer i vardagsrummet/matsalen. Köpte en begagnad TROFAST (Ikea) förvaringskombination som jag målade svart. Den blev kanon till barnens alla leksaker som titt som tätt ligger i drivor här hemma. Lackade den med transparent golvlack för att den ska bli mer slittålig. Lekmattan sprang jag på av en ren tillfällighet bara när jag tog en sväng inne på Rusta.

Ja.. Golvsocklar saknas fortfarande. Det ska fixas. Men det finns ju så mycket annat roligt att göra/lägga pengarna på istället :)


4h till helgens deadline

2013-02-17 @ 19:59:00

Ja, snart är helgen slut. Vad återstår då att göra? Jo när barnen kommit i säng så har jag tänkt att foga lite i en del av kanterna mellan sättstegen och vagnstycket. Det är en gammal trapp, och den är därmed inte helt stilig om man synar den noga, så man för göra vad man kan för att fixa till det på bästa sätt. Det kommer behövas en till målning efter detta så vi kommer inte klara av all målning innan helgen är slut. Men det gör inte så mycket. Förhoppningsvis ska jag hinna med det någon kväll i veckan.

Idag har jag spacklat sättstegen samt målat dem två gånger. Jag brukar göra så att jag målar det som ska målas en gång, och därefter kör jag spacklingen. Jag gör så eftersom att första lagret färg täpper till en del ojämnheter, samt att det är lättare att se vad som behöver spacklas när det är målat.

Såhär ser trappen ut just nu


Lite vitt i trappen

2013-02-17 @ 00:09:15

Nu ligger jag i sängen och ska alldeles strax slå igen ögonen. Det har varit full fart på mig hela kvällen. Först drog jag igång med slipmaskinen på sättstegen i trappen. Medan J och barnen tittade på melodifestivalen så målade jag klart alla lister, snickerier samt handledaren. När barnen väl somnat lade jag första strykningen färg på sättstegen.

Det ser ljust ut gällande vår tidsplanering. Till nästa helg får vi troligtvis leverans av materialet till trappstegen. Så tanken är att all målning ska vara klar innan denna helgen tagit slut.


Efter många vändor

2013-02-16 @ 18:57:49

Ja, nu har vi stött och blött. Bestämt oss, ångrat oss och bestämt oss på nytt. För att sedan ångra oss igen.

Från början skulle vi slipa fram träet i trappen helt för att måla den vit eller grå. Ändrade oss till att endast måla sättstegen vita och sätta in nålfiltsmatta på stegen. Sen ville vi limma fast laminat på sättstegen och ha nålfilt på stegen, för att därefter vilja ha laminat i hela trappen.

Nu har vi bestämt oss... Tror jag.

Fortsättning följer...


Fortsättning följer

2013-02-10 @ 16:43:25

Det har blivit en lång paus i arbetet med vår trapp - av många skäl. Det största skälet har varit tidsbrist. Det är sjukt vad det är tidskrävande att renovera en trapp.

Nu i helgen har vi däremot haft lite tid över. Nu är hela linoliummattan borta och alla stegen är skrapade. Det gick bra mycket fortare för J att skrapa stegen än för mig. Jag får väl helt enkelt erkänna att muskler och en frisk kropp är till fördel vid just skrapning. (För er som inte känner mig så kan jag berätta att jag har reumatism. Känner framförallt av det i armar, ben, axlar och nacke. Jag vill gärna inte bli stoppad av min sjukdom, men ibland får man helt enkelt inse att man inte klarar av allt.)
Som tur är så kräver trapprenoveringen en hel del målning också. Och det är något jag är bra på :)

Såhär ser vår trapp ut just nu: