Bilder på hallen, övervåning

2013-03-29 @ 12:49:00

Hallen på övervåningen är numera ett kombinerat musik-/dator-/skötrum. Nu har J äntligen ett ställe där han kan spela in musik.

Som ni ser så har vi börjat bygga ett räcke vid trappen. Detta för att vi så småningom ska kunna sätta dit en grind så vi vågar släppa lös lilla M där uppe.

 


Från skämshall till...

2013-03-24 @ 17:49:32

... en helt okej hall. Nästan som ett extra rum. Golvet är lagt, lister sitter där de ska och jag tapetserade klart det sista idag. Nu har J lite målning kvar att göra på ett räcke och sen är vi färdiga.

Ska ta lite bilder på resten av hallen ikväll. Men bjuder på en liten bild så länge.


Mattläggning påbörjad

2013-03-24 @ 00:54:00

Jag kikade ca 10 minuter på "Fångarna på fortet" ikväll innan jag blev alldeles för uttråkad. Skippade därför tv-tittandet och drog istället fram trappkompassen, penna, täckpapp och sax. Mätte, ritade och klippte ut ett trappsteg "på prov". Sen var det kört. Hur kan jag tro att jag bara ska kunna "prova" något, utan att fortsätta med nästa steg i processen? Så jag fortsatte med att skära ur tre steg ur nålfiltsmattan.
Kunde jag sluta där? Nej, jag dammsög trappen och spred sedan ut golvlim på de tre trappstegen (de två nedersta samt ett högre upp i trappen). Medan de låg limmade i ca 40 min så passade jag på att plocka undan samt göra mig i ordning för natten. Sedan lade jag dit mattbitarna.

 


Jäklar vad bra det kommer att bli!!

 


Eklisterna på plats

2013-03-17 @ 18:15:00

Idag har vi ägnat oss dels till att mäta ut, förborra och sedan skruva fast eklisterna på alla (utom två) trappnosar. Känns otroligt frustrerande med två trappsteg som hamnar efter. Vill ju att allt ska bli klart samtidigt!

Eklisterna är satta 2mm över trappstegens kant. Nu håller jag tummarna för att vi inte ska snubbla på den här kanten. Det kommer nog dröja till nästa helg innan vi får tillfälle att lägga in nålfiltsmatta på stegen och därmed även jämna ut kanten.

 Just ja! Medan familjen tog det lugnt under förmiddagen så bar jag in långa stegen, ställde upp den i trappen och fixade upp två lampor i taket ovanför trappen. Vi ska köpa en till lampa och komplettera med så det blir tre stycken som sitter tillsammans.


Elementskydd & lister

2013-03-17 @ 00:40:18

Här ser ni ett gäng kvartsstavar som ligger på tork bakom ett elementskydd. När allt detta är färdigmålat ska det sättas upp i hallen på övervåningen.


Trappnos

2013-03-17 @ 00:22:00

Idag har vi kapat lister till trappen. Dessa ska sitta längst ut på trappnosen. Tyvärr så fanns det inte tillräckligt mycket eklist på bygghandeln, så det räckte bara till 13 av 15 trappsteg.

 

Att få till vinklarna var inte det lättaste. Men med hjälp av min egenbyggda smygvinkel så fixade vi det väldigt bra!

 

Rekommendationen är ändock att införskaffa en riktig smygvinkel då de endast kostar mellan 50-100kr. Men om ingen affär som säljer verktyg är öppen så räcker det med en liten trälist, en skruv + mutter.

 

  


Golvet färdiglagt

2013-03-12 @ 22:41:00

Ikväll lade vi klart golvet i hallen på övervåningen. Nu ska det införskaffas kvartsstav som ska målas och sedan sättas runt listerna. Som ni ser så är det fortfarande en del tapetsering kvar att göra.


Sneak peak

2013-03-10 @ 22:08:58

Tapeterna räckte inte, och golvläggningen fick avbrytas pga en innebandymatch. Tiden gick alldeles för snabbt och vi hann inte alls med det vi hade tänkt.

Imorgon ska jag köpa en till rulle tapet. Men frågan är om det hinns med att göra nåt under veckan eller om vi får ha det såhär tills nästa helg.

Men visst är det härligt att se vilken skillnad det blir!?


Rivning, målning, spackling..

2013-03-10 @ 02:01:33

Idag har vi rivit tapeter, spacklat väggarna samt målat färdigt dörrarna. Sista lagret färg strök jag på för ca 30 minuter sedan. Är väl medveten om att tidpunkten inte är den bästa, men faktisk så är det ju sent på kvällen/natten som man får vara hyfsat ifred med penseln.

Imorgon ska jag få mig en liten sovmorgon. Sen ska J få äran att slipa väggarna innan tapeterna ska slängas upp.


Påbörjat rust av skämshallen!

2013-03-09 @ 01:48:00

Denna helg får vi ta en paus från trapprenoveringen pga att vi inte har allt virke vi behöver. Men inte ligger vi på latsidan för det inte... Låt mig presentera vår skämshall som vi har på övervåningen!  Här har vi för tillfället lilla M's skötbord och garderob eftersom hon inte har något eget rum. Det är även just nu er utrymme för sånt som vi inte riktigt vet var vi ska ha.

 

Samma hemska linoleummatta som låg i trappen, gamla övermålade strukturtapeter samt gulnade lister och foder (+ lite furu).

Detta är, tyvärr det första man ser när man kommer upp på vår övervåning. Kan ni förstå varför man skäms?
Nu ska det bli ändring på det iaf!

 

Men då vi kommer att bygga ut övervåningen nästa vinter så kommer vi inte lägga ner särskilt mycket pengar på rusten av hallen nu. Men nya tapeter, nytt golv, målade lister och dörrar kommer att göra susen, även om vi kör på budgetvarianten. För att hinna med så mycket som möjligt i helgen så har vi målat första svängen på lister, foder, element och dörrar nu ikväll. Observera att vi inte ens rivit klart tapeterna för att ivern att måla tog överhand!

 

 


Livat upp allt det gråa...

2013-03-04 @ 21:02:00

Idag tog jag med mig kidsen på en liten shoppingtur. Det blev bland annat inköp av ett gäng tavelhyllor samt en spegel. Nu ikväll har vi skruvat upp allt.

 

Här ser ni även resultatet av rektangeln som jag tidigare visade att vi skulle måla.

 

Lite vitt + några färgklickar gjorde susen! Eller vad tycker ni?

 


Spacklade trappsteg

2013-03-03 @ 20:56:00
Vanligtvis så är det jag som är spackelansvarig här hemma. Dock så blir jag skrämd av tanken på att spackla trappstegen, så min pappa var snäll och hjälpte oss. Så idag har han varit här och först primat stegen, för att sedan spackla och slipa dem. Vi har även fått upp handledaren igen, så nu slipper vi vara oroliga för att dottern ska trilla ner för trappen när hon går upp och ner.


Jag börjar se ett slut på det här projektet. Snart så!

 

 

 


Mot sluttampen

2013-03-02 @ 19:33:00

Väggarna i trappen är färdigmålade. Lister, vagnstycken, sättsteg och andra snickerier likaså. Nu återstår endast ett par strykningar vit färg på det ni ser här nedan på bilden. Dvs lite "tak" samt en liten kvadrat som vi tejpat upp. Första strykningen är gjord. Förhoppningsvis ska det räcka med två till. Sen är all målning i trappen äntligen färdig!


Första steget mot utbyggnad

2013-03-01 @ 15:09:06

Förra veckan ringde jag till bygg- och miljökontoret och bad dem skicka hem ritningar på vårt hus. I måndags damp de ner i vår postlåda. Igår var pappa här och kikade på dem. Han tog med sig dem hem och ska rita om dem så vi kan söka bygglov. Vi slår på stort och ritar allt som vi tänkt bygga om/ut under de närmsta åren, så vi slipper söka flera gånger.

Det ska bli kul att se ritningarna när de är klara. Än så länge har vi ju bara kunnat visualisera hur det kommer att bli.

Vad ska göras då?
• Utbyggnad av övervåning (nytt badrum + sovrum).
• Ombyggnad av kök, sätta igen ett fönster i köket, öppna upp för ett nytt fönster i matsal.
• Bygga altan + ny entré

Utbyggnaden ska göras nästa vinter. Då skall även nytt tak läggas. Köket kommer vi att göra så fort vi känner att vi har utrymme både tidsmässigt och ekonomiskt för det. Altanen väntar vi med, troligtvis till sommaren 2014.

Utöver detta så planerar vi att dränera i sommar. Då ska vi även passa på att isolera grunden så att vi i framtiden kan varmbona källaren.

Vi har fler planer än så. Men de får nog stå på väntelistan än så länge.