Plintar - steg 1 mot vårt soldäck

2013-05-30 @ 23:28:46

När vi ändå har en stor grävmaskin med tillhörande förare på plats här hemma i och med dräneringen, så passar vi på att få lite mer jobb utfört.

Det gick snabbt!! Han grävde 6 stycken gropar. Min pappa kom med plintar som ställdes ner i groparna, som därefter fylldes igen sekunderna efter.

Därmed är projekt soldäck inklusive ny trapp till entrén påbörjat!


Ifyllt och... nästan klart!

2013-05-30 @ 23:22:08

Idag fylldes resten av gropen igen och singel har lagts ut längst husväggen. Dock tog soppan i grävmaskinen slut, så det sista finputset är inte gjort. Snopet, då vi egentligen skulle ha blivit klara idag. Jaja.. Det är väl inte hela världen att vänta till imorgon heller.


Fyllt igen lite av gropen

2013-05-28 @ 23:20:00

Idag gjorde grävmaskinisten några till arbetstimmar här hemma. Vi var borta under förmiddagen då han var här, så vi blev mäkta imponerade när vi möttes av denna syn:Som ni ser så förstör man en hel del av gräsmattan när man dränerar. Det är ju inte bara det att man gräver upp längst huset, utan högar med jord, singel, stenar etc tar upp stooor plats samt att grävmaskinen förstör gräsmattan på de ställen som den kör. Förhoppningsvis så repar sig gräset som finns där under den utplanade jorden.. Men det återstår att se.

Ny kvarstår det en del ifyllande. Sedan ska singel läggas runt huset. Sist men inte minst ska han få fixa två till saker åt oss när han ändå är här;

• Skrapa infarten så den blir jämn och slät.
• gräva hår för plintar till vårt nästa projekt - soldäck!


Dräneringen utförs

2013-05-23 @ 06:19:00

Igår eftermiddag/kväll jobbades det på här hemma. Dräneringsslangen kopplades in på stenkistan som låg sedan tidigare och täcktes därefter med singel.

 Det grävdes upp fram till en brunn ute i gatan som leder bort dagvatten och Pvc-rör lades från stuprören ut till just den brunnen. (Detta har vi fått godkännande av kommunen att göra.)

 Arbetet med att fylla igen gropen påbörjades på ena kortsidan för att vi skulle slippa gå över gropen via en landgång. Tro mig, det är kämpigt att ta sig över med två barn varav den ena måste bäras över.

 


Vår katt följde arbetet med stort intresse. Först var hon utomhus och inspekterade runt gropen. Men efter en vända inomhus med leriga tassar fick hon en snabb tvätt och sedan utegångsförbud. Att titta ut genom fönstret gick minst lika bra!

 


Troligtvis blir det fortsättning imorgon. Då ska resten fyllas igen och göras klart.


Redo för dränering!

2013-05-21 @ 11:59:42

Grunden är tjärad och redo. Dräneringsslangen är utlagd på plats och pvc-rör som ska kopplas till stuprören är utlagda och redo för att läggas ner. Ikväll ska det jobbas här hemma!


Ett gruslass på plats

2013-05-20 @ 12:54:50

Nu har ett lass med grus fraktats hit. Det ligger på andra sidan vägen mot skogen... halvvägs ut i gatan. Hoppas grannarna kan stå ut fram tills imorgonkväll.


Tjära grunden

2013-05-16 @ 23:14:00

De senaste kvällarna har J stått ute och skrapat, borstat och slitit för att få grunden ren från jord och gammal tjära. Ikväll var det dags för att tjära grunden med kallasfalt.


Olyckligtvis så råkade J komma åt den övre delen av grunden med borsten. Det resulterade i en svart fläck med tjära mitt på vår gråa grund. Ajj aj ajjj!! Inte bra med tanke på att målarfärg inte fäster på tjära. Lyckligtvis funkade "lim- och klottertvätt" bra för att tvätta bort fläcken.

 


Grävningen påbörjad

2013-05-09 @ 11:35:20

Just i detta nu är det full fart ute på gården. Det är rätt spännande ändå att se vad som finns där under markytan. Det är dränerat sedan tidigare, men vi har ingen aning om när det gjordes. Vi gissar på tidigt 90-tal eller sent 80-tal. Den nuvarande dräneringen leder med stor sannolikhet till en stenkista. Den ska vi lokalisera efter att grävningen runt huset är färdig.

Förr när man dränerade fyllde man upp med grus (singel) hela vägen. Så har vi det här hemma. Det ligger grus under dräneringsslangen och sedan hela vägen upp till markytan. Detta resulterar i att grunden blir kyld. Idag gör man inte så längre när man dränerar. Det är ju värme vi vill ha i huset, eller hur?

Vad vi mer upptäckt hittills är en brunn utan funktion. Det tog ett tag innan vi kunde konstatera att den har tagits ur bruk. Vi blev väldigt förvånade när brunnen tittade fram eftersom det inte var något som vi fått utmärkt när vi varit i kontakt med vattenverket.

Fortsättning följer!


Staketbygge

2013-05-08 @ 22:24:00

Förra helgen byggde vi staket. Det var verkligen på tiden med tanke på att allt material stått och tagit plats inuti garaget sedan förra sommaren.

Vi valde att först slå ner jordankare med 190 cm avstånd. Stolparna valde vi att kapa i 45 graders vinkel för att regn lätt ska rinna av dem. När stolparna var på plats satte vi två rader med liggande brädor som vi sedan fäste fast de färdiga staketbitarna på.

 


Våren är här

2013-05-08 @ 21:23:00

Snön är borta, tjälen i marken likaså. Solen värmer och vi går runt med sommarfeelings. Det innebär att allt jobb inomhus får stå åt sidan ett tag. Nu vill vi ta vara på det fina vädret och ägna tid åt utejobb.

Ikväll kom en grävmaskinist och ställde av sin grävmaskin på garageuppfarten. J har plockat bort allt som står i närheten av huset och även skruvat lös båda entrétrapporna. Imorgonbitti börjar projekt dränering.

Trots att det tar emot väldigt mycket så bjuder jag på en bild på hur vårt hus ser ut just nu. Här kommer det bli förändring inom ett gäng veckor!