Fläckig gräsmatta

2014-04-24 @ 22:20:11
Det blev inte till att börja med den nedre delen av ytan vi schaktat ur idag. Vi bestämde oss för att fylla i kala fläckar och gropar på andra delar av vår gräsmatta istället. Det var mer jobb med det än vad vi räknat med. När det började bli mörkt ute kunde vi inte längre se alla kala fläckar så vi valde att avbryta det hela och gå in i värmen. 

Nu ser vår trädgård verkligen rolig ut! Men får vi bara så lite gräs i den nya jorden så kommer det nog bli fint tillslut. 



Anledningen till att gräsmattan ser ut som den gör är att den inte har repat sig fullt ut efter att vi dränerade. Det är hjulspår från grävmaskinen och gropar lite här och där. 

Men kollar man på nedanstående bilder som är tagna i juni förra sommaren, så ser man att gräsmattan faktiskt har växt till sig en hel del på egen hand. Så vi ska inte klaga :)







Övre delen nästan färdig

2014-04-23 @ 20:50:22
Ja som sagt, nu har vi nästan lagt ut matjord på hela den övre delen. Imorgon ska vi börja på den nedre delen. Sedan färdigställer vi den övre delen det sista vi gör. Idag flöt det på bra. Vi fortsatte på vårt vinnande koncept - jag lade barn, J forslade jord - jag kom och hjälpte till med att dra skottkärrorna fram och tillbaka. Men idag hjälpte jag även till med att skotta i en hel del jord. Jag vill ju inte att J ska gå sönder!

Imorgon kör vi sista vändan för den här veckan. Sedan har vi en fullspäckad helg med bara massa nöjen framför oss. Det är vi värda!

Något mer jag är värd nu, (precis som de två tidigare kvällarna) är ett stort lass glass!





Nya ritningarna

2014-04-22 @ 21:30:40
De nya ritningarna "slängdes" ihop på en eftermiddag för att snabbt kunna lämnas in till bygg- och miljökontoret. Trots att vi var så snabba så dröjer som sagt bygglovet ändå. Imorgon blir det att åter igen ringa handläggaren och försöka snabba på det hela. De 8 veckorna som handläggningstiden är har gått ut nu, så nu börjar vi bli otåliga!

Som sagt, ritningarna är snabbt gjorda.






Teamwork när det är som bäst!

2014-04-22 @ 21:04:27
Direkt när det var läggdags för barnen idag så erbjöd jag mig att natta båda två. När jag var klar så var J i full fart med att lassa ut matjord. Han hade hunnit 18 lass på den tiden! Jag hjälpte genast till och vi gick fram och tillbaka med en varsin skottkärra. Vi kom ganska snart fram till att J tyckte det var jobbigast att gå med skottkärran, och jag tyckte det var mer jobbigt att skotta i jorden. 

Det tog inte många sekunder för oss att komma överens om att J skulle skotta, och jag skulle traska fram och tillbaka, samt tömma skottkärrorna.




Nu har vi gjort lite mer än hälften av den övre delen. Vi intalar oss själva att det ska gå snabbare att göra den undre delen. Men det återstår att se.

Första 60 lassen

2014-04-21 @ 21:23:18
Efter att ha varit bortresta över påsken så kliade det rejält i fingrarna när vi kom hem. Vi satte igång med att lassa ut matjord på baksidan där vi schaktat ur. Totalt har vi slitit med ca 60 lass. Till en början hade vi bara en skottkärra, men efter att en granne var snäll och lånade ut deras så gick det väldigt fort.

Hade det inte varit för att det är så påfrestande för ryggen så hade vi nog kunnat fortsätta mycket längre. Nu har vi bestämt oss för att köra ett gäng lass varje kväll den här veckan. Det återstår att se hur långt vi kommer.

Om 5 dagar är det 2 år sedan vi köpte huset. Det är otroligt vad tiden går fort!







Takstolarna har kommit

2014-04-18 @ 11:32:28
Nu står takstolarna och väntar på att bygget ska dra igång. Dock måste de vänta ett tag. Vi fick inget bygglov enligt de ritningar som vi lämnat in från början då utformningen var för "modern" för området. Så nya ritningar är inlämnade och vi har fått ett förhandsbesked att det är okej nu. Nu väntar vi på slutgiltigt besked och sedan ska beslutet vinna laga kraft innan vi kan dra igång.
 
Det känns väldigt surt att allt drar ut på tiden. Men vi får glädjas åt att det kommer bli bra när det blir klart.