Garderobsinredning

2014-08-31 @ 01:10:12
Ja vi var som sagt in till Ikea idag (eller igår eftersom klockan är över midnatt). Vi köpte inredning till våra garderober samt inredning, dörrar och handtag till lilla M's garderob. Stommen till lilla M's garderob fyndade jag på fyndhörnan när jag var in till Ikea och käkade lunch härom veckan. Det var 50% rea på stommen vilket gjorde att jag helt ensam kämpade in den i bilen. Vi hade inte planerat att köpa en ny garderob till lilla M ännu, men man får passa på när det är extra billigt.

Nu ikväll/inatt har vi gjort klart allt med lilla M's garderob.

Efter att vi satt upp taklister ska vi nog sätta en list på ovansidan av garderoben så den går hela vägen upp till väggen.

Vi skruvade även upp en del inredning i vår garderob. Det saknas en del saker som ska skruvas ihop och skruvas fast imorgonkväll.


Som vanligt när man är på Ikea så köper man en hel del saker som man inte tänkt köpa. Denna gång blev det bland annat ett minikök samt en sänghimmel som vi satte över köket. Lilla M var störtförtjust i miniköket i lekhörnan på Ikea så hon kommer nog bli överlycklig när hon ser att hon fått ett eget imorgon.
Fönstersmyg och klinkers

2014-08-30 @ 10:34:42
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade er. Vi har fullt upp och önskar att dygnet hade fler timmar (och att kroppen hade mer ork). Vi har båda massor att göra på våra jobb så när vi kommer hem blir det mest soffläge. Så det har faktiskt stannat upp en del med jobbet på hemmafronten.

Vad vi däremot har gjort sen sist är att vi spacklat och målat färdigt fönstersmygarna i båda sovrummen.


Vi har även fått hjälp med att köpa in klinkers till hallen och badrummet. Vi har ännu inte fått hem det, men de ser ut såhär:


Nu sitter vi i bilen på väg till IKEA för att köpa inredning till garderoberna!Cykelplats

2014-08-15 @ 23:46:17
Vi blev klar med jobbet i sovrummen tidigare än väntat idag. Då passade vi på att sätta upp väggfästen till våra cyklar i förrådsdelen inne i garaget. Perfekt när det inte är cykelsäsong. (Vilket det inte varit för oss på hela sommaren då vi haft fullt upp med bygget)
Dörrfoder och lister

2014-08-15 @ 23:42:08
Igår tapetserade vi klart i lilla M's rum, samt att vi nästan blev färdiga med vårt sovrum. Idag fixade vi den sista tapetseringen i vårt sovrum.

Vi var till bygghandeln och köpte dörrfoder och golvsocklar som vi har jobbat med resten av kvällen. Foder och lister höjer verkligen intrycket rejält. Nu återstår endast fönsterfoder och taklister innan vi kan flytta in i våra nya rum!

Lilla M's rum:
Vårt sovrum:Tapetsering dag 2

2014-08-12 @ 23:55:05
Idag fortsatte vi tapetsera i lilla M's rum. Tyvärr insåg vi efter ett tag att tapeten inte skulle räcka till hela rummet. Men inte sörjde vi för det. J gick in och började slipa vårt rum, medan jag skickade iväg ett meddelande på Facebook till Happy Homes och bad dem beställa en till rulle tapet.

När jag tapetserat klart de rullar vi hade till M's rum så började vi sätta upp tapeterna till fondväggen i vårt rum. Den tapeten var verkligen som klippt och skuren för vår vägg på 240 cm höjd. Trots mönsterpassning så blev det inget spill alls (förutom ca 2 DM i slutet av varje rulle). En rulle räckte till fyra vårder istället för tre som vi hade räknat på. Så där fick vi en rulle över istället!
I helgen ska jag försöka ta bilder i dagsljus i både vårt och M's rum, så ser ni lite bättre hur tapeterna ser ut. 

Tapetsering påbörjad

2014-08-11 @ 23:16:41
Ikväll har vi slipat väggarna i lilla M's rum och sedan påbörjat tapetseringen. Vi gjorde klart fondväggen samt tre vårder till innan vi gav upp för idag.

Vi är så otroligt nöjda över tapetvalet. Det kommer bli så fint!
Innerdörrar

2014-08-11 @ 18:23:56
Idag när vi kom hem från jobbet upptäckte vi att min pappa varit här och satt in dörrar till sovrummen och badrummet. Foder runt dörrarna ska vi sätta dit efter att vi tapetserat.

Då vi är van med väldigt gamla, tröga och ljudliga dörrar, kändes det helt fantastiskt att öppna och stänga dessa. I framtiden ska vi byta ut alla dörrar i resten av huset också.

Mattläggning

2014-08-10 @ 18:46:28
Idag ringde pappa och frågade om vi hade skrapat och dammsugit sovrumsgolven. Det hade vi såklart inte gjort. Pappa hade lite tid över och tänkte passa på att hjälpa oss med golvmattan.

Det var bara att börja slita. Jag skar bort överflödig plast från väggarna samt skrapade bort spackelklumpar som låg lite här och var på golvet. J sopade och dammsög.


Sedan limmade och lade pappa mattan med assistans av mig.


Vi byggde ihop en skrapa av två reglar, en stump nålfiltsmatta från vår tidigare trapprenovering samt lite spik. Den använde vi för att skrapa ut luftbubblor.


Nu är mattan lagd i båda sovrummen. Den ska givetvis rengöras. Men det är ingen idé att göra det förrän efter vi tapetserat.

Om barnen somnar i tid så har vi tänkt börja tapetsera lite ikväll.
Belysning

2014-08-08 @ 23:31:51
Idag har J's pappa jobbat här hemma i 13,5 timmar, varav J har hjälpt honom ca 6,5 timmar. Nu på kvällen drog och kopplade de el medan jag passade på att spackla det sista lagret i sovrummen.

Nu har vi takbelysning i garage/förråd, båda sovrummen samt utomhusbelysning vid entrén. Det är ström i samtliga eluttag både inomhus och utomhus. Downlights är seriekopplade och fastsatta hallen, men ännu inte strömförsedda.Golvmattor

2014-08-08 @ 23:10:05
Jag och J har svängt lite när det gäller golv i sovrummen. Först ville vi lägga laminatgolv, sedan klickvinyl, sedan laminat igen för att sedan bestämma oss för att lägga plastmatta. Vi var och tittade på plastmattor igår och bestämde oss för en matta som liknar brunt laminatgolv.

Idag fick vi hem mattorna, så nu ligger det två rullar som väntar på att läggas.


Något som också ligger och väntar är ett gäng tapetrullar som vi också fick hem idag.

Utsidan färdig!

2014-08-05 @ 20:57:25
Jag tänkte att jag ska visa hur vårt hus ser ut utifrån nu när allt är färdigt utvändigt.Tänk er sen när även den gamla delen fått ny fasad, nya fönster och nytt tak!
Huset kommer att bli vitt med gråa foder. Vi kommer även ha en grå midja. Det är därför panelen som är satt på den gamla delen bara går ca 3 meter upp.

Spackelkväll

2014-08-03 @ 23:04:12
Min mamma och hennes man hade ett par liter väggapackel som vi fick låna, så ikväll har det spacklats igen. Förut har det alltid varit jag som spacklat och J har fått slipa. Nu har J fått lära sig spackla (för det är såååå svårt ;D). J har spacklat skruvhål medan jag spacklat skarvarna.

Nu har vi alltså spacklat två omgångar i sovrummen, och det återstår minst en omgång till. I hallen är det fortfarande endast hälften som är spacklat en omgång. Imorgon ska jag köpa skarvremsor så vi kan fortsätta även där.Tapeter

2014-08-03 @ 00:53:05
Idag har vi beställt tapeter till båda sovrummen i utbyggnaden. När vi tittade på Internet igår efter lite inspiration var vi inte överens om någon tapet alls. Annat var det idag. Vi gick in på Happy Homes och sa att vi ville ha en modern fondtapet som ska ge ett lugnt intryck. Som alltid när man är på Happy Homes får man superbra service och man går därifrån helnöjd. Personalen plockade nämligen fram en tapet som föll både mig och J i smaken direkt!


"Här är min absoluta favorit. Vi har ingen som kan mäta sig med den. Och den är modern, endast 3 veckor gammal!" - sa han.

Jag är helt övertygad om att det kommer bli superfint i vårt kommande sovrum!

Till lilla M's rum var vi ganska överens om att vi ville ha djur. M älskar nämligen djur. Samtidigt vill vi att tapeten ska passa för även några år framåt. Jag såg den här tapeten på Internet igår och fastnade för den direkt. J var inte övertygad då, men blev det när han såg den idag. Även lilla M gav den bra betyg!Båda sovrummen och halva hallen är nu spacklade en första omgång. Spacklet och skarvremsorna tog slut, så vi får fortsätta på måndag när affärerna är öppna och vi kan införskaffa oss mer spackel etc.

Garderobsdörrar

2014-08-01 @ 23:59:28
Nu ikväll blev vi klara med grderobsdörrarna. Som vanligt när man köper saker på IKEA så tar det lång tid att skruva ihop alla hundratals delar. Varje gång ifrågasätter man beskrivningen, då den oftast verkar göra allt mycket svårare. Däremot har jag lärt mig att det är lika bra att göra så som det beskrivs, för annars blir det helt fel och man får börja om på nytt.


Längst till vänster skulle vi först sätta upp en gipsskiva. Nu funderar vi på om vi ska bygga någonting där så vi får extra förvaring. Kanske sätta dit hyllplan? Vi får se vad det blir...

Dörrarna ska tvättas. Barnen har ätit glass och sedan lekt kurragömma i garderoberna, så spegeldörren är full av fingeravtryck. Däremot är det väl ingen idé att göra rent förrän vi är färdiga med rummet.

Så gott som "klart"

2014-08-01 @ 15:51:36
Sista väggen i hallen sattes upp idag. Även väggar och tak i badrummet sattes upp. Ståldörren mellan hallen och garaget är på plats, samt att ventilationstrummor har satts in i båda sovrummen.

Så småningom ska ståldörren målas om. Vi köpte den begagnad för 1000:- istället för att lägga runt 6-7000:- på en ny. Foder runt dörrar och fönster sätter vi på plats efter tapetsering.

Såhär ser det ut och man ställer sig vid ståldörren och tittar mot den gamla delen av huset. Det ser hemskt ut! Källartrappen är i dåligt skick och är målad blå. Väggarna är gula. Detta ska göras om när vi är klar med allt i utbyggnaden. Just nu har vi ett tillfälligt trappsteg framför dörröppningen. Här kommer det bli ett trappsteg längst hela väggen.

Och tillsist en titt in i det kommande badrummet. Såhär kommer det att se ut fram till i vinter. Vi måste invänta det nya året och nytt ROT-avdrag innan det kan bli färdigställt.
Innertak

2014-08-01 @ 01:08:57
Elen är färdigdragen för denna vecka. Om drygt en vecka ska lite mer eljobb göras. Bland annat har vi endast spänning ut till ett eluttag i hallen samt ett i garagetaket för att garageportöppnaren ska fungera.

Alla innerväggar är uppsatta förutom efter en vägg i hallen. Idag sattes även innertaket upp i båda sovrummen samt i hallen. Dessutom är det borrat för downlights i takfötterna på fram- och baksidan.

Tak och väggar i mitt och J's kommande sovrum som just nu agerar cykelförråd:

Tak och väggar i lilla M's kommande rum:

Hallen fram till sovrummen samt badrummet till höger. Här kommer det bli downlights i taket:

Hall vid nya entrén:


Till vänster i bild är entrén. Rakt fram kommer det vara en dörr in till garaget. Svänger man till höger efter väggen som ännu inte har några gipsskivor kommer man till sovrum och badrum. Bilden är tagen från ingången till det "gamla huset".

När barnen somnat byggde jag och J ihop en av skjutdörrarna till våra garderober. Resten av dörrarna ska vi fixa imorgon.