Grävning dag 3 - färdigt!

2014-01-17 @ 10:18:33
Nu är grävningen på vår baksida färdig. Vi är helnöjda med resultatet och det ska bli roligt att se hur det kommer att se ut i sommar när vi har sått gräset.


Grävning dag 2

2014-01-15 @ 22:18:49
Idag påbörjades grävningen kl 07.00 igen. Jag kom hem lite tidigare från jobbet än vanligt så jag lyckades ta några bilder innan det blev kolsvart.
I gränsen mellan snön och jorden, i höjd med den lilla altantrappen har det varit en stenmur eftersom det område vi håller på och gräver ur nu legat på en så mycket högre nivå.

Vårt önskemål var att muren skulle rivas och att marken skulle vara i samma höjd där. Så har vi fått det nu. Gud så härligt!

Imorgon blir det sista dagen som det ska grävas. Högst upp mot hörnet återstår det en del grävning, samt att ett lager jord ska läggas ut överallt. Det ska bli spännande att se om han får till det så som vi har tänkt det.

Grävning dag 1

2014-01-15 @ 20:41:56
Kl 07.00 imorse kom pappa, brorsan och en grävare hit. De drog igång nästan direkt med att gräva på baksidan. Jag stannade hemma i en timme för att se hur det gick. Vi var lite oroliga att det skulle vara berg/stora stenar under matjorden som skulle ställa till problem.

Före grävning:

Han började gräva närmast garaget och fortsätter sedan längst altanen. Därefter förflyttades lekstugan. När den var på plats drog jag till jobbet. Det var -10 grader ute och jag var kall som en isbit i flera timmar efter att jag kommit in. Minusgraderna satte däremot inte stopp för grävaren som kämpade på hela dagen. Tjälen hade inte heller hunnit satt sig trots att vinterkylan kom med rasande fart i helgen.

Dessa bilder hann jag knäppa innan jag åkte:

Eftersom det är mörkt både när jag åker till jobbet och från jobbet är det svårt att ta bilder på hur det verkligen ser ut. Dessa är knäppta när jag kom hem idag:Baksidan kommer att bli indelad i två etapper. Den nedre etappen är i princip klar. Den övre etappen kräver lite mer jobb då det var mer stenar att hantera där. Sedan ska matjord läggas ut överallt. 

 

Imorgon drar det igång igen!


Ordning och reda!

2014-01-06 @ 20:12:47
Phu! Gissa om helgen har varit slitsam!?

Varje ledig stund har vi spenderat i källaren. Antingen både jag och J tillsammans, eller en av oss medan den andre roat barnen. Lördagen gick till att bygga hyllor. Det var inte det lättaste med tanke på att det var rätt trångt pga alla grejer som stod precis överallt!

Söndagen gick till att rensa och ordna till det på hyllorna och i lådor. En hel del har vi lagt i "kasta-lådor". Det blev även en sväng till en återvinningsstation med massa kartonger och tidningar. Idag, måndag, har vi röjt upp i det stora rummet där vi nu endast har möbler som inte används. En del av det ska kastas (när vi orkar ta oss till stora återvinningen). Det blev även en till sväng till lilla återvinningsstationen med papp, kartong och plast.

Dessutom har vi tvättat och hängt fyra maskiner tvätt idag. Samt tagit reda på massa tidigare tvättade kläder som legat och väntat på att bli upphängda i garderober sen innan jul.

Ja... Det ska bli skönt att börja jobba imorgon igen. Ledigheter tar kol på en när man sliter på det här sättet.Högtalarna och mixerbordet ska ställas undan i det andra rummet. Jag har inte tillräckligt med muskler för att fixa det så J får göra det ikväll. Det bästa (förutom att få ordning) är att det finns massa plats kvar! Tre stora plastlådor stor t.ex fortfarande tomma.


Lilla hallen sett från källartrappen. I skåpet till vänster har jag alla mina målargrejer. Till höger är verktygsbordet.Här i stora rummet var det fullt med allt möjligt tidigare. Vi hade en gång mellan alla saker för att ta oss till tvättstugan. Nu är alla grejer sorterade. Det som inte slängts ligger på sin plats på hyllorna.

Helgsyssla?

2014-01-03 @ 15:21:32
Igår vart det en sväng in till IKEA för att köpa hyllor och plastbackar. Ni kan väl aldrig gissa vad vi ska göra i helgen?? 
(Nästan pinsamt att visa dessa bilder. Men vi är inte mer än människor och en källare är... en källare.)