Innerväggar

2014-07-31 @ 10:19:21
Allt eftersom elen dragits klart så har innerväggarna satts upp. När det blir klart är det dags för innertaket.


Eldragning

2014-07-31 @ 10:13:29
I två dagar har J's pappa som är elektriker varit här och dragit el. Idag är den tredje, och sista dagen för honom för den här gången. Troligtvis kommer han tillbaka i slutet på nästa vecka och färdigställer det sista.Förutom vanliga taklampor i sovrum, eluttag och strömbrytare både inne och ute så ska vi ha downlights i hall, badrum samt utomhus i takfötterna. 

Garderobsbygge

2014-07-26 @ 14:42:37
För några veckor sedan kunde vi jobba en hel del på kvällarna efter att barnen somnat. Så är inte riktigt läget nu. Vår tvååring vägrar somna och det kan ta upp mot tre timmar innan hon sover. Igårkväll/natt trotsade vi den efterlängtade sömnen och jobbade lite ändå. Vi byggde garderobsstommarna som vi köpte härom dagen. Vi jobbade fram till ca kl 02.00 innan vi gav upp!


Idag har J åkt 5-6 vändor till soptippen med massa bråte från det rivna garaget samt från bygget. Jag har hjälpt till med att fylla släpvagnen här hemma. Vi har säkert åkt 20 vändor sedan vi började riva garaget. Vi räknar med att vi har lika många vändor som återstår innan allt är borta.


Takläggning

2014-07-25 @ 12:59:14
Idag levererades fyra pallar med takpannor. Tre timmar efter att lastbilen kom hit var taket färdiglagt förutom några rader längst in mot fasaden på den gamla husdelen. I helgen ska jag ta bort några fler av fasadplattorna, så då behöver jag lite utrymme att stå på. Därför läggs de sista raderna takpannor ut på måndag.

Jag är sjukt imponerad över att de orkar jobba i denna värme. Det är 30 grader och inte ett moln så långt ögat kan nå. Jag har serverat isvatten och glass till dem så de inte skulle få värmeslag uppe på taket.

Nu är det helg! Vi ska använda den lediga tiden till att bygga garderober och åka ett gäng vändor till soptippen med massa bråte.

Nästa vecka blir det fokus på insidan av utbyggnaden. Då ska el dras och innerväggar sättas upp. 

Ytterdörr och vindskivor

2014-07-24 @ 09:07:51
Igår fick vi en ny ytterdörr insatt. Nu börjar det likna något! Nu fattas bara en förrådsdörr som vi kan känna oss nöjd med innan framsidan kan färdigställas utvändigt. Vi har en del problem att hitta en förrådsdörr som både ser bra ut och som har rätt mått och konstruktion, samtidigt som den ligger i rätt prisklass.


Foder kring dörren och fönstret sattes också dit igår. Så småningom ska vi lägga trall framför entrén, men det blir ett projekt längre fram i tiden.

Vi fick även foder runt garagefönstren igår. Dessutom kom vindskivorna upp på taket. Om vädret inte är stekhett imorgon, så kommer taket att börja läggas då. 


Vinden

2014-07-22 @ 21:36:17
Idag har det jobbats på vinden. Ovanför alla rum utom garaget har det sputats på isolering. Ovanför garaget har det spikats trätak, tillika vindsgolv. En öppning finns längst in i garaget. Där uppe på vinden kommer vi ha plats för diverse säsongsgrejer såsom utemöbler, parasoll, pulkor, snowracers etc.

Innerväggarna tar ännu mer form

2014-07-22 @ 00:08:03
Nu är det slut på semestrandet för våra byggare! Idag har det gått med en väldans fart. Nu börjar det bli svårt att ta bra kort då ytan på 80kvm numera har fått en hel del väggar.

Nu är det isolerat mellan garaget och vårt kommande sovrum. (Till vänster i bild)


Det är även isolerat mellan hall och garage + förråd. (I mitten samt den högra väggen bakom dörrarna.)


OBS-skivor är uppsatta på innersidan av badrumsväggarna samt i halva garaget. Tyvärr har jag bara hunnit tagit bilder på badrummet.
Garderobsplanering

2014-07-18 @ 23:37:26
Idag har vi varit och köpt innerdörrar till utbyggnaden. Två sovrumsdörrar samt en badrumsdörr. Vi tittade även på ytterdörr till entrén och till förrådet, men vi har inte riktigt bestämt oss vad vi ska ha där. På vägen hem stannade vi och åt middag på Ikea. Därefter passade vi på att titta lite på garderober till vårt kommande sovrum. Vi är väldigt överens om hur vi vill ha det, så när vi kom hem satte vi oss framför datorn och Ikeas garderobsplanerare för att sätta ihop just de garderoberna vi vill ha. Just garderober är ju jätteviktigt att man har som man vill. Hittills har vi haft alldeles för lite klädförvaring, vilket gör både mig och J galna. Jag har lite kläder i en 50cm bred garderob inne i vårt nuvarande sovrum, lite i en byrå utanför vårt sovrum, samt klänningar i en garderob i äldsta dotterns rum. Tänk er hur det är när man ska leta fram nå vettiga kläder på morgonen! - spring fram och tillbaka!
 
Såhär har vi planerat våra garderober. Det är två stycken 100 cm garderober med skjutdörrar, sedan en 50cm garderob med spegeldörr. Tyvärr kommer vi inte kunna fylla hela utrymmet med garderober, men det ska vi lösa på något sätt.
 
 
Såhär har vi tänkt oss att det ska se ut invändigt. J's garderob till vänster. De andra två blir mina, varav den smala till höger kommer vara avsedd för klänningar. Lådorna högst upp i den mittersta garderoben är lite dåligt placerade, men jag orkade inte ändra det då Ikeas planeringsverktyg inte är det enklaste. Det här ska vi nog bli riktigt nöjda med !
 
 

Garageport och reglade väggar

2014-07-17 @ 01:13:40
De två senaste dagarna har det hänt massor. Vi har bl.a fått en garageport insatt. När min pappa byggde ut sitt garage satte han in en bredare garageport, så då fick vi hans gamla. Den är lite skitig just nu, men får vi bara tvätta den så blir den jättefin. Vi har beställt en garageportöppnare som ska installeras senare.


Innerväggarna är reglade. Nu kan man se hur rummen kommer att bli. Här är vårt kommande badrum:Badrummet blir riktigt stort och rymligt! Till vänster, annanför badrummet blir det ett sovrum.

Här är det kommande garaget:


Hitanför garaget blir det ytterligare ett sovrum.
Här ser ni vår nya entré från det "gamla" huset sett:


Ytterdörren blir till vänster. Bortanför den blir det ett litet förråd och därefter en dörr från hallen in till garaget. Ikväll var vi iväg och köpte en ståldörr som ska sitta där. Det är ramen till den som ni ser i bild. Ståldörren köpte vi begagnad, så den ska målas om.

Fönster och början på innertak

2014-07-14 @ 23:05:21
Idag startade bygget igen. Alla fönster är nu på plats och innertaket är färdigt överallt förutom över det kommande garaget.
Fönsterleverans

2014-07-13 @ 12:41:48
Idag har J och min låtsaspappa varit iväg och hämtat fönster. Så ni kan väl enkelt gissa vad som kommer att ske någon dag den kommande veckan? Kanske redan imorgon!?

Fredagsmys?

2014-07-12 @ 01:01:09
Mjaaah.. Fredagsmys och fredagsmys. Kvällen spenderade vi med att återuppta rivningen av garaget. Nu är alla väggarna jämnade med marken. Däremot måste vi såga itu väggarna för att kunna förflytta dem och få plats med dem på släpvagnen.Lite av grannens hallonbuskar blev lite illa tilltygade då den bakre väggen ville vicka ditåt. Innan den vickade skyndade vi oss till grannen för att fråga hur vi skulle bära oss åt. Som tur är har vi världens bästa granne - "Det gör ingenting! Vicka ner den över buskarna bara, de växer till sig igen!"

Färdigisisolerat i ytterväggarna

2014-07-10 @ 23:18:03
Det är så varmt ute att det känns som att man vore utomlands. Efter stoj och lek ute i solen har vi i flera dagar varit helt slut att vi inte orkat gjort någonting på bygget. Idag var det den varmaste dagen hittills, men vi hade bestämt oss för att ändå isolera klart det sista i ytterväggarna samt städa undan.

Sagt och gjort. Alla väggar som ska isoleras är nu gjorda. Förutom en enda bit då isoleringen tog slut.
Och som ni ser så har vi städat också. När vi väl var igång så kom faktiskt energin tillbaka.

Nu är vi färdiga för denna vecka. Nu är vi i fas inför nästa vecka när bygget drar igång igen. Nu kan vi sola och badade gott samvete!Isolering

2014-07-06 @ 00:47:58
Den här lördagskvällen har vi roat oss med att isolera ytterväggarna.
Första lagret med isolering är klart som ni ser här ovan. Vi har även satt dit lite mer än hälften av det andra, tjockare lagret. När klockan slog 00.30 var det både för mörkt och för myggigt för att kunna fortsätta.

Imorgon ska vi försöka hinna med att städa undan lite samt eventuellt isolera färdigt.

Positivt besked!

2014-07-03 @ 23:11:59
Först och främst har det löst sig med vår panel. Vår lokala bygghandel löser det hela åt oss. De har hittat det virke vi behöver med rätt dimension. De ska ta hem det, förvara det i våra namn och sen kan vi komma och hämta ut det när vi vill. Så då slipper vi betala hela kalaset nu.

Vi har varit på en minisemester med barnen i två dagar. När vi kom hem så möttes vi av detta:All panel är uppe plus lite annat jobb! 

Imorgon är sista dagen innan bygget tar semester under en veckas tid.

Bekymmer!

2014-07-02 @ 09:21:39
I två dagar har det sågats och spikats bl.a panel. Nu har vi däremot ett bekymmer. Vi ska klä om den befintliga kåken senare. Vår tanke har varit att ta en sida åt gången utifrån tid och pengar. Igår fick vi reda på att leverantören fr.o.m nu ändrat måtten på panelen, vilket skulle innebära att den befintliga kåken skulle få lite annorlunda panel om vi köper in virket när det ska göras om.

Så nu står vi inför två val:
- Att acceptera att det blir olika mått på panelen och hoppas på att det inte syns om man inte tänker på det.
- Att försöka få tag på virke med de "gamla" måtten och låta det ligga tills vi ska utföra jobbet.

Varför ta det enkla alternativet?? Vi bestämde oss precis för det svåra! Vi får helt enkelt ta oss råd, och försöka få tag på virke med de gamla måtten till resten av kåken också.

Något matt blir man ändå. Varför fick vi ingen information när vi köpte virket för bara några dagar sedan? Varför finns inte informationen någonstans på någon hemsida?

Nu är vår lokala bygghandel satta i arbete för att försöka få tag på panel med rätt mått. Vi håller tummarna för att de ska lyckas!

Två dagars jobb med panelen samt uppsättning av en limträbalk vid entrén har resulterat i detta: