Invigning av badrummet

2015-01-19 @ 21:04:23
Idag fick vi vattnet inkopplat i badrummet. Både J och äldsta dottern har hunnit inviga duschen och den fick högsta betyg av dem båda.

Lådorna i kommoden har kommit på plats. Nu fattas bara att fylla dem!

Äntligen färdigt!

Okej, kanske inte riktigt. En fläkt ska installeras samt någon armatur ovanför spegeln. Men det känns färdigt eftersom vi nu kan "flytta in" och börja använda oss av badrummet.
Badrummet är nästan klart

2015-01-16 @ 19:12:38
Idag kom duschväggar, duschset och blandare upp. Även blandaren till vårt kommande badkar är på plats. Badkaret har vi inte köpt ännu, så vi kommer ha ett tomt hörn i badrummet tillsvidare. Toalettstolen är fastsatt liksom spegeln över tvättstället samt ett högskåp.
Allt annat småfix som att lägga latexfog har gjort idag. Toalettrullehållare och hängare för badlakan har också kommit på plats.Vad fattas då förutom badkaret? Jo att vattnet kopplas in. Rörmokaren kommer tillbaka efter helgen och fixar det. Eftersom vattnet ska kopplas under handfatet har vi ännu inte kunnat färdigställa kommoden. Men snart så!

På måndag får vi äntligen flytta in i vårt nya badrum!

Lister och foder

2015-01-16 @ 19:02:01
Idag fick vi hjälp med att sätta upp lister och foder i hallen. Egentligen var tanken att vi skulle göra det själv efter att golvet blev klart, men då hantverkarna (min pappa och storebror) ändå var här och gjorde badrummet så fick de hjälpa oss. Det går snabbare så!Även det lilla trappsteget fick sig en list som trappnos.
Trappsteg i hallen

2015-01-16 @ 10:24:01
Vi har länge haft ett provisoriskt trappsteg för att ta oss mellan utbyggnaden och den gamla delen. Nu i dagarna när badrummet och hallgolvet görs i ordning har vi också fått ett ordentligt trappsteg.En trappnos fattas, sen är steget färdigt!

Fogning, listning och möblemang

2015-01-16 @ 10:15:24
Igår fogades väggar och golv, taklister sattes upp och kommod med tvättställ kom på plats i badrummet.
Badrummet tar form

2015-01-14 @ 18:37:16
Igår kom fuktspärren upp i badrummet och idag har det lagts klinker och kakel. Imorgon ska det fogas här inne!Här ovan kommer det att bli dusch längst till vänster där det är grå vägg. Längst med den vita väggen blir det ett badkar.

Här nedan kommer barkaret att vara till vänster. Rakt fram i den grå pelaren blir det en spegel. I högra hörnet kommer toaletten. Handfatet kommer att stå längst med den högra väggen.

Sneak peak på hallgolvet

2015-01-12 @ 23:55:52


Såhär ser vårt nya hallgolv ut. Hade önskat att jag kunde säga att det är otroligt skönt att gå på, men det kan jag inte - inte än! Det är iskallt!!

Imorgon får vi slå på golvvärmen i hallen igen, så då kommer det bli bra. Vi är jättenöjda med golvet, och nu ser vi fram emot att se hur badrummet tar form. Idag har de spacklat golvet. Imorgon ska fuktspärren dit. 

Dags att fixa badrummet och hallgolvet!

2015-01-11 @ 22:35:00
Två månader har gått sedan jag senast uppdaterade er med vår utbyggnad och renovering. Under dessa två månader har det hänt en del grejer, men jag har bara inte haft ork och tid att lägga upp det här. Det får bli ett sammanfattande inlägg längre fram.
 
Ikväll har vi plockat undan i hallen och i vårt kommande badrum. Imorgon kommer de nämligen och börjar med badrummet samt att de ska lägga klinker i hallen.
 
 
 

Golvvärmen är avstängd nu och vi har fått ett litet element att ställa in i sovrummet om det blir kallt. Som ni ser har jag inte målat dörren till garaget ännu. Det är pga att temperaturen i garaget vintertid inte är optimal för målning.
 
Under veckan kommer alltså vårt badrum ta form. Ni kan nog gissa hur mycket jag längtar efter detta!