Fönsterleverans

2015-07-29 @ 21:48:27
Idag har sju fönster och två altandörrar levererats till oss. Gissa om jag vill få dem insatta NU!?


Idag har det varit bra väder, så nu har jag nästan målat klart hela väggen. Det går väldigt segt på målarfronten då vädret varit ostabilt i princip varje dag de senaste veckorna.

När färgen tar slut.

2015-07-18 @ 19:00:09
Åh så irriterande! Jag hade hoppats på att färgen vi hade hemma skulle räcka till en strykning på den här väggen. Ack så fel jag hade! Givetvis är det lördag idag så vi får vänta tills på måndag innan färghandeln öppnar igen. 


Dåligt planerat av oss, då vi visste att det inte ska regna förrän imorgonkväll. Det har varit mulet hela dagen så det har verkligen varit målarväder.


Det som inte blivit målat är nedanför midjan från det vänstra fönstrets högerkant.

Sista fixet innan målning på långsidan

2015-07-14 @ 22:43:36
Det har varit dåligt väder under i princip hela förra veckan. Därför har  det blivit en paus i målningen. För några dagar sedan jämnade vi till nedre fasadkanten samt att vi tvättade hela långsidan. Idag har vi oljat och grundmålat all ändträ samt satt upp knutbrädor och en lockläkt högst upp mot taket.Imorgon skall knutbrädorna kapas, oljas och grundmålas nedtill. Plåten ovanför midjan och fönstren är tejpade så när knutbrädorna är färdigfixade är denna sida redo för att målas med fasadfärg.

Spöregn!

2015-07-06 @ 20:04:07
Idag har det regnat heeela dagen. Vi trotsade regnet och plockade ner ställningen, men mer än så har vi inte kunnat göra idag. Imorgon hoppas vi på uppehåll så vi kan spika upp den sista panelen efter långsidan.
Målat två lager ovanför midjan

2015-07-05 @ 21:27:41

Idag har jag målat panelen ovanför midjan på gaveln två gånger. Jag har också målat vindskivorna.

Upp, ner, upp, ner...
Nu har jag klivit upp på denna ställning för sista gången. Imorgon ska den plockas ned!

Redo för målning!

2015-07-05 @ 00:56:51
De senaste dagarna har varit väldigt slitsamma! Vi har reglat, isolerat, satt vindduk, läkt, plåt och panel på gaveln ovanför utbyggnaden. När vi har varit två som hjälpts åt har det gått relativt smidigt. Däremot att ensam göra jobbet, och gå upp och ner, upp och ner för stege och ställning hundratals gånger - är allt annat än smidigt.
Nu är all panel uppsatt. Har dock inte knäppt nåt kort än eftersom det var alldeles för mörkt när vi gick in. Jag har även hunnit oljat och grundat all ändträ ovanför utbyggnaden. Imorgon är det dags att tvätta och sedan måla all panel ovanför midjan.