Kvällsjobb

2015-06-30 @ 00:17:21
Vi har som tidigare nämnt svårt att vänta. När det slutat regna drog vi på oss skyddskläder och munskydd. Sedan var det bara att börja plocka ned eternitplattorna från gaveln. Vi har också hunnit paketera alla plattor så de är redo för att köras till återvinningen. Det känns fantastiskt att vara klar med plattorna. Imorgon kan vi börja sätta reglar på gaveln.Plåtar över fönster och midja

2015-06-29 @ 20:41:53
Ikväll har pappa varit här och hjälpt oss med att sätta upp plåt ovanför fönstren och midjan.Vi har äntligen fått hem ställningen, så även den har byggts upp ikväll med pappas hjälp. 


Precis när vi blev klar så kom regnet. Nu håller vi tummarna för att det är en kortvarig skur, så vi kan jobba lite mer ikväll.

Läkt och panel

2015-06-28 @ 20:14:54
Igår spikade vi upp läkten. Sedan unnade vi oss en grillkväll i goda vänners lag. 


Idag har vi spikat panel. Pappa har varit hit och tagit mått för plåten som ska sitta ovanför fönstren och midjan. Plåten får vi imorgon, och därefter kan vi fortsätta med resten av panelen.Anledningen till att vi tagit bort några brädor är för att de endast spikats dit temporärt. Plåten ovanför fönstret skall sättas dit, och sedan skall vi såga ur brädorna runt fönstret innan de sätts tillbaka igen. 

Reglar, isolering och vindduk

2015-06-26 @ 21:40:02
Idag reglade vi klart resten av väggen. Det var rätt krångligt högst upp eftersom vi fortfarande inte har någon ställning. Men vi fick till det med lite envishet och mod. J har verkligen fått jobba med sin höjdskräck.


Medan J lagade mat så fixade jag isoleringen. För att få dit isoleringen bakom takstegen så skulle jag skruva ut två skruvar. Min plan var att stegen som går längst väggen kunde hänga i stegen som ligger längst taket. Min plan funkade inte särskilt väl. När den sista skruven lossnade, så lossnade ALLT! 


Både stegen som låg på taket och den längst väggen rasade ner med en väldans smäll. Helt otroligt så lade de sig såsom ni ser på bilden. Den hade kunnat smälla till mig som stod på stegen bredvid, eller åka ner rakt på gersågen och/eller kompressorn till spikpistolen som stod under presenningen. J och barnen som var inne trodde att det var jag som hade ramlat ner från stegen. Men ingen skada skedd. Vi insåg istället att vi måste införskaffa oss en ny takstege.


Nu på kvällen har vi dels fixat ett provisoriskt stuprör samt häftat upp vindduk. Imorgon blir det att spika läkt.Reglar upp

2015-06-25 @ 22:06:43
Nu är vi igång med att sätta upp reglar. Vi ska låna en ställning, men har inte fått tillgång till den än så vi har kört på med stegar. När vi väl ska göra något så har nämligen både jag och J svårt att vänta.


Som ni ser så kommer vi att öppna upp och sätta in ett nytt fönster. Det kommer bli så bra! Mer ljus inne, och snyggare utifrån.

Nu är det dags igen!

2015-06-23 @ 18:50:00
Nu har det varit lugnt på renoveringsfronten under några månader. Vi har bara gjort lite småfix här hemma. Det största projektet har nog varit att tapetsera och gjort om vårt gamla sovrum till ett barnrum.
 
Nu har vi båda semester, så nu är det dags för att tilläggsisolera och byta panel på kåken. Åtminstone 1,5 sida.

Såhär snygga var vi idag 
 
Idag har vi tagit ner eternitplattorna på sidan mot vägen. Imorgon blir det en sväng till återvinningen för att lämna plattorna, sen ska vi till bygghandeln och köpa reglar.