Resultat av trapprenovering

2013-04-08 @ 12:33:00

Det går inte att beskriva känslan att kliva ner för vår "nya" trapp på morgonen. Sköna, varma trappsteg, mindre knarrande ljud.. och helt enkelt såååmycket snyggare. Se vilken skillnad det harblivit!

 

 

Nu ska vi ta det lite lugnt några helger framöver. Vi ska njuta av våren, träna på att cykla utan stödhjul med F, ta en glass i solen.. och helt enkelt bara vara med varandra. Det behöver vi efter flera helger fyllda med bara jobb, jobb och jobb.


Tavelvägg

2013-04-08 @ 11:14:00

Håller på och gör en tavelvägg i vardagsrummet i hörnet ovanför soffan. Vi gjorde förberedelserna igårkväll och idag har jag börjat sätta upp tavlorna.

Vi valde att lägga extra mycket tid på "förjobbet" för att få det ordentligt bra. När vi väl bestämt oss för hur vi ville ha tavlorna så ritade vi upp dem på täckpapp. Detta för att få exakta mått dels mellan tavlorna, men också för att mäta ut var vi sen skulle sätta spikarna.

Sedan tejpades pappen upp på väggen och spikar slogs in där markeringar gjorts.

 

Pappen togs bort och sedan var det bara att börja hänga upp tavlorna såsom de skulle hänga.

Tidsmässigt så går det nog åt lika mycket tid att göra på detta sätt som att mäta och spika direkt på väggen. Fördelen med att göra som vi gjorde nu är att det är lättare att få ett bra resultat.

 

 

 

 


En färgrik liten vrå

2013-04-06 @ 22:37:16

Härom dagen var jag hem till en vän och fastnade direkt för ett tyg som hon hade satt upp på väggen. Jag var bara tvungen att införskaffa mig en likadan "tavla" jag också.

Lilla M har, förutom sin spjälsäng uppe i vårt sovrum, även en spjälsäng i vardagsrummet. Nu har hennes lilla vrå blivit mycket mer färgglad. Hon kan inte direkt klaga på att hon har lite att titta på när hon vaknar upp.

Jag bara älskar motivet! (Men har förstått att inte alla gör det.) Jaja, alla har rätt till sin åsikt. Jag älskar det iaf, och det är ju huvudsaken.

Vad tycker du? Hiss eller diss?